ForsideTillaegsmodulerLagerLagerkladderLagerregulering Lageraabning

Lageråbning/primolager

Én af de første ting du skal have styr på, når du starter op med e-conomic Lagerstyring, er din lageråbning. Den sikrer du at du får din lagerbeholdning ind i systemet - og herfra får det perfekte udgangspunkt for at fortsætte brugen.

Vær opmærksom på at denne guide vil udelukkende tage dig igennem, hvordan du får åbnet dit lager - og lagerført varerne i e-conomic. Det er vigtigt at du bogfører den finansmæssige værdi ind på din varelagerkonto før eller efter lageråbningen.

Et eksempel
Jeg har en lille forretning, der sælger cykler. Jeg har på nuværende tidspunkt varer på mit lager til en værdi af 28.000,00 kr. Jeg er lige startet op på e-conomic - og har derfor bogført min åbningsbalance i samarbejde med min revisor. Jeg vil derfor nu have registreret, hvilke varer, de 28.000,00 dækker over.

For at få det registreret det i e-conomic - så laver jeg en lageråbning.

Sådan foretager du din lageråbning

Her kan du se en video om, hvordan du opretter din lageråbning.

 • Tryk på fanebladet "Lager".
 • Tryk på "Lagerkladder" i menuen til venstre. Vælg "Lagerregulering".

På mit lager har jeg 10 racercykler, 20 cykelhjelme og 20 cykelpumper. Det registrer jeg nu ved at klikke på "Ny reguleringslinje".

 • Vælg typen "Åbning".
 • Indtast Varenr.
 • Indtast Antal du vil starte lageret op med.
 • Indtast Enhedsprisen - kostprisen pr. stk.
 • Tryk på knappen "Gem og ny" og registrer alle varer. Afslut ved at trykke på knappen "Gem".

Vil du gerne bruge ”lokationstyring”, og/eller ”variantstyring”, så skal du også angive det.

Jeg har nu registreret alle de varer jeg har på mit lager - 10 racercykler, 20 cykelhjelme og 20 cykelpumper, til en samlet værdi af 28.000,00 - som stemmer over ens med mit Varelagers værdi.

Tips & tricks
Har du et stort varekartotek du skal have lavet en åbning for? Så find hjælp til, hvordan du importerer din lageråbning nemt og hurtigt fra en excel-fil.


Sådan bogfører du din lageråbning

 • Vælg alle linjer på det gult-markerede felt.
 • Tryk på knappen "Bogfør regulering".
 • Angiv pr. dato (dén dato du ønsker lageråbningen skal have effekt fra) du vil bogføre din lageråbning.
 • Angiv bogføringstekst.
 • Angiv konto du vil bogføre værdien af lageråbningen på. Ud fra eksemplet er det de 28.000,00. Vi benytter varelagerkontoen - i e-conomic Standardopsætning er det konto 5520. Det er ud fra forudsætningen, at jeg allerede har bogført værdien af mit varelager ind på konto 5520 i forbindelse med den åbningsbalance, jeg foretog fra start af i samarbejde med min revisor. Så går lageråbningen nemlig ind og ud af lageret, da værdien allerede er bogført på 5520 i forbindelse med åbningsbalancen.
 • Tryk på knappen "Bogfør regulering".

Vær opmærksom på:
Kontoen er typisk den, værdien allerede er på. Så bruger du allerede e-conomic, kan det være, at det er en omkostningskonto. Er du i tvivl herom, anbefaler vi, at du tager en snak med din revisor.

Du har nu foretaget din lageråbning og er klar til at bruge Lagerstyring herfra! For en god ordens skyld - kan du dobbelttjekke at din lageråbning stemmer over ens med dit regnskab. Det gør du ved at trække et Kontokort for din varelagerkonto og sammenholde det med rapporten Finanslagerværdi.

Skulle der være en difference når du sammenligner de to rapporter - så har der enten været bogført et forkert beløb på din varelagerkonto eller været en mangelfuld lageråbning. Vi anbefaler du tager kontakt til din revisor for at få hjælp til om det skal rettes ved bogføring eller ved lagerregulering.


Typen "Åbning"

Er du allerede startet op med lagerstyring?
Så kan du sagtens bruge typen "Åbning" alligevel. Den vil du bruge, som alternativ til lagerreguleringer, hvis du ønsker at få et eller flere varenumres kostpris og antal til at stemme på ny. Det kan du komme ud for, hvis du har solgt varer uden at lagerføre dem. Da varens kostpris er ukendt på salgstidspunktet vil der bliver oprettet en kommende efterregulering på varens kontokort. Kostprisen vil blive efterreguleret ved næste køb eller åbning af varen. Typen "Åbning" vil efterregulere kostprisen på varen modsat den regulære lagerregulering.

Ønsker du dette? Så følg guiden for dit scenarie for lagerregulering og husk at angiv typen "Åbning" i stedet for "Regulering".


OBS
For at give dig den bedste oplevelse med lagerstyring i e-conomic, er det vigtgt for os at du starter op med den korrekte opsætning. Afviger dit behov fra eksemplet i denne artikel - så anbefaler vi dig at tage kontakt til din revisor for at sikre, at det sker ud fra måden dit regnskab er opbygget på.


Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Importér dine lageråbninger
Læs mere om Lagerreguleringer - helt generelt.

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

tillaegsmoduler/lager/lagerkladder/lagerregulering/lageraabning · Sidst ændret: 2020/02/21 10:23 af Kathrine Grotkær Sørensen