ForsideSuperkladde Rediger-opsaetning-i-superkladde

Redigér opsætning i en kassekladde - Superkladden

Du kan tilføje nye kassekladder eller du kan redigere, tilføje, eller slette kassekladder (hvis der ingen posteringer er i dem).

Sådan redigerer du kassekladde opsætningen

  1. Klik på "Superkladde" > "Kassekladder"
  2. Vælg den kassekladde du vil ændre opsætning i rullemenuen
  3. Udfyld felterne - se evt. "Oplysninger om felterne" nedenfor
  4. Klik på "OK"

Oplysninger om felterne

Felt Handling
Opsætning af typeNavn: Indtast det ønskede navn på kassekladden
Nummerserie: Angiv nummerserien for kassekladden. Hvis du IKKE vil bruge samme nummerserie i dine forskellige klassekladder, er det en god ide at oprette den nye nummerserie, FØR du opretter din nye kassekladde.
Type
a. Finans: Til finansbilag
b. Kreditor: Til leverandørfakturaer og -betalinger
c. Debitor: Til kundefakturaer og -betalinger
d. Ind- og udbetalinger:
IndstillingerGentag tekst ved ubalance på bilag: Markér dette felt for at gentage teksten i næste linje, hvis bilaget ikke balancerer - hvis det f.eks. er nødvendigt med flere rækker for at bogføre hele bilaget.

Brug den nuværende saldo som grundbeløb: Markér dette felt for automatisk at indsætte bilagets restsaldo som udgangspunkt for beløbet i den næste linje. Dette benyttes primært til bilag, der strækker sig over flere posteringer

Modkonto ved finansbilag (kun for kassekladder af grundtypen 'Finans'): Den valgte konto foreslås, men kan redigeres, når der foretages posteringer.

Beholdningskonto: Vælg din virksomheds beholdningskonto fra kontoplanen i rullelisten

Konto til debitorindbetalinger (kun for kassekladder af grundtypen 'Debitor'): Den valgte konto foreslås, men kan redigeres, når der foretages posteringer.

Brug fakturanr. som betalings-ID: Fakturanr. vil automatisk blive skrevet i betalings-ID-feltet.

Konto til Kreditorbetalinger (kun for kassekladder af grundtypen 'Kreditor'): Den valgte konto foreslås, men kan redigeres, når der foretages posteringer.

Automatisk tekst ved kreditor-/debitorbetaling: Tekst, der automatisk indsættes ved kunde/leverandørbetalinger (kun for kassekladder af grundtypen 'Debitor', 'Kreditor' eller 'Ind-og udbetalinger'). Indtast en tekst, der skal indsættes automatisk, hver gang en betaling registreres. Du kan bruge wildcards (% + forkortelse) som supplement til almindelig tekst (se eksempler i vinduet). Hvis du f.eks. vil indsætte teksten ”Indbetaling af faktura nr. xx”, skal du indtaste ”Indbetaling af fakturanr. %faknr” i feltet.

Modkonto ved finansbilag: Vælg kontoen fra kontoplanen i rullelisten
Avancerede indstillingerÉn konto pr. linje i denne kassekladde: Idet e-conomic tidligere var et internationalt regnskabsprogram, kan denne indstilling vælges a.h.t. Svenske brugere.

Flere konti pr linje i denne kassekladde: Denne indstilling er valgt, som standard, og benyttes i Danmark.

Stående kassekladde: Markér dette felt for at sikre, at posteringerne bliver i kassekladden, når den bogføres, således at du kun skal ændre f.eks. dato og bilagsnummer næste gang.

Lås momskoder: Markér dette felt, hvis det ikke skal være muligt at ændre momskoder, når der posteres i kassekladden

Knyt beløb til: Når du udfylder to kontokolonner for en postering, angiver du her den konto, som beløbet skal debiteres/krediteres på. Det modsatte beløb debiteres/krediteres på den anden konto. Hvis du f.eks. har valgt leverandørkonto, og du opretter en postering, hvor leverandørkontoen er 102, udgiftskontoen er 3620 og beløbet er -1000, vil beløbet blive krediteret på leverandørkonto 102 (fordi beløbet er negativt) og debiteret til udgiftskonto 3620.
Dokumenthåndtering (Aktiveres ved tillægsmodul indscanning) Her findes to afkrydsningsfelter:

Aktivér dokumenthåndtering: Sætter du flueben i dette felt, får du et vindue i højre side af din superkladde, hvor du kan håndtere bilag, vedhæftet dine poster i superkladden. Her kan du se de(t) bilag der er vedhæftet til dine poster.

Standardkassekladde for overførsel af dokumenter: Hvis du sætter flueben i dette felt, bliver kassekladden du står i, standardkladden for overførsel af dokumenter fra "Dokumentliste". Med andre ord tillader denne indstilling, at bilag overføres til en standardkladde fremfor at du skal vælge hvilken kassekladde du vil overføre til, fra gang til gang.

Her kan du se en video, der viser, hvordan du redigerer opsætningen på din kassekladde inde i superkladden.

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om Generel opsætning i Superkladden

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér ;-).

superkladde/rediger-opsaetning-i-superkladde · Sidst ændret: 2018/11/06 16:43 af Andreas Rostved