ForsideSalg Visma-ratings

Bedøm dine virksomhedskunder

Når du indgår en aftale med en anden virksomhed, er det en stor chance - og en risiko. En stor ordre kan skabe overskud og luft i regnskabet eller røde tal på bundlinjen og uro i maven.

Vi vil gerne at du er tryg, når du handler med andre. Derfor har vi lavet bedømmelses-systemet Visma Rating, hvor du kan bedømme dine oplevelser med dine kunder og se hvad andre synes. Din bedømmelse er naturligvis anonym.

For at sikre at bedømmelsen du ser er så retvisende som muligt, har vi brug for så mange bedømmelser, vi kan få. Derfor udveksler vi bedømmelser med regnskabsprogrammet Dinero, et selskab i Visma.

Hvorfor bør jeg bedømme?

Din bedømmelse hjælper dig og tusindvis af andre virksomhedsejere, med at undgå dårlige kundeoplevelser. Alle bedømmelser du laver i e-conomic bliver gemt, helt anonymt. Det vil sige, vi blot registrerer hvad du synes (hvilken bedømmelse du gav) og hvem det handlede om (din kundes CVR-nummer). Oplysningerne bliver brugt, til at vise andre brugere hvem de kan stole på, når de opretter nye faktura eller kunder i e-conomic.

Sådan bedømmer du

Hver gang du har sendt en faktura afsted til en kunde i din aftale, kan du bedømme din oplevelse. Husk at du kun kan bedømme dine oplevelser med virksomheder, det vil sige det er nødvendigt at der er angivet et gyldigt dansk CVR-nummer på din kunde, før du kan bedømme.

Sådan gør du

  • Tryk på fanen "Salg" øverst i e-conomic
  • Vælg menupunktet "Kunder" i menuen til venstre på skærmen
  • Tryk på bedømmelses-ikonet
  • Angiv hvordan din oplevelse har været

Din bedømmelse er naturligvis anonym. Hvis du ombestemmer dig kan du ændre dit svar, ved at trykke på bedømmelses-ikonet igen.

Hvordan virker det?

Hver gang du opretter en faktura eller en kunde i e-conomic, viser vi dig hvordan andres oplevelser med kunden har været. Det vil sige, du kan se, hvis andre har haft gode oplevelser med kunden, eller hvis kunden er ved at gå konkurs ifølge CVR-registret.

Bemærk!
Visma Rating er til virksomheder - det vil sige, du ikke kan bedømme eller se bedømmelser af privatkunder, enkeltmandsvirksomheder & interessentskaber.

Tommel op
Hvis du får vist en grøn 'tommel op' betyder det, at andre har haft gode oplevelser med din kunde. Hermed er der god sandsynlighed for, at du kan være tryg, hvis du indgår en handel med denne kunde.

Dollar-tegn
Hvis det røde 'dollar-tegn' vises, skal du være på vagt! Kunden du er ved at oprette eller lave en faktura til, er ved at gå konkurs ifølge CVR-registret og derfor er der en stor sandsynlighed for at kunden ikke kan betale dig.

Intet vises
Før vi kan vise dig en bedømmelse, er det nødvendigt at vi har nogle bedømmelser at tage udgangspunkt i - det vil sige at vi ikke viser dig en bedømmelse, hvis vi har meget få eller ingen bedømmelser fra andre brugere.

Hvis din kunde er overvejende negativt bedømt, viser vi heller ingen bedømmelse for kunden - vi håber dog at kunne vise dig mere om andres oplevelser med dine kunder i fremtiden.

Hvordan undgår I snyd?

For at sikre at bedømmelsen du ser er så retvisende som muligt, har vi brug for så mange bedømmelser, vi kan få. Derfor udveksler vi bedømmelser med regnskabsprogrammet Dinero, et selskab i Visma. Ligesom du får glæde af deres bedømmelser, får de glæde af dine.

Selvom vi gerne ville at enhver bedømmelse vi modtog, var helt reel, kan det naturligvis ske at nogen forsøger at snyde eller ikke afgiver en fair bedømmelse. Derfor har vi en række regler som hjælper til at sikre, at bedømmelserne vi viser afspejler virkeligheden.

Vi noterer os blandt andet, hvor længe virksomheden der bedømmer, har benyttet e-conomic eller Dinero og hvor længe virksomheden har eksisteret. Vi kigger også på hvor mange andre bedømmelser virksomheden har lavet og om de var positive eller negative. Hertil vægter vi altid nyere bedømmelser lidt højere end gamle, fordi vi ønsker at vise det mest realistiske billede af den bedømte virksomhed, lige nu.

Til-/fravælg Visma Rating

Selvom vi håber du vil være med til at undgå dårlige kundeoplevelser er det naturligvis op til dig, om du vil deltage. Derfor kan alle brugere på din aftale, selvstændigt bestemme om de vil benytte Visma Rating.

Sådan gør du

  • Tryk på den orange knap med tandhjulet, øverst til højre
  • Vælg "Mine indstillinger"
  • Tryk på blyanten, til højre for dit brugernavn
  • Sæt eller fjern fluebenet i feltet "Vis kundebedømmelser"
  • Tryk "Gem" for at gemme indstillingen

Hvis du fjerner fluebenet i "Vis kundebedømmelser", kan du ikke længere bedømme oplevelser med dine kunder i e-conomic eller se hvordan andre brugere har bedømt dine kunder.

salg/visma-ratings · Sidst ændret: 2020/01/13 13:36 af Casper Hertz Olsen