ForsideSalg Kunder-kunder-ny-kunde

Opret ny kunde

Du opretter kunder, hvis du vil benytte kundestyring, og derved f.eks se, hvad en given kunde skylder dig.

Sådan opretter du en kunde

Her kan du se en video, der viser dig, hvordan du opretter en ny kunde. Hvis du klikker på Youtube ikonet i videoen, kommer du ind på e-conomic's Youtube kanal.

  1. Klik på fanen "Salg".
  2. Klik på "Kunder" i menuen til venstre og klik så på "Kunder" igen.
  3. Klik på knappen "Ny kunde" og udfyld felterne.

Du skal oprette mindst én kundegruppe og en standardopsætning, før en ny kunde kan oprettes.


Oplysninger om felterne
Bemærk, at ikke alle felter er obligatoriske.

Kunde Generelt
Nr. Indtast det ønskede kundenummer. Nummeret skal være unikt for denne kunde. Kundenummeret kan maks. være 9 cifre og kun heltal. Hvis du har valgt “Automatisk nummerforslag” under “Kundeopsætning”, udfyldes feltet automatisk.
Gruppe Inkludér kunden i denne gruppe.
Cvr.nr.CVR/momsnr. Kundens virksomhedsregistreringsnummer. Udfyld cvr.nr. og tryk på TAB tasten → du får nu automatisk udfyldt informationer om: Navn, Adresse, Postnr, By, E-mail og Telefonnr. hentet direkte fra cvr.nr. registeret, naturligvis forudsat at kunden og informationerne er registeret der. Vær venligst opmærksom på: er du kommet til at udfylde cvr.nr. forkert, så er du nødt til at klikke på "Annuller" og starte forfra med oprettelsen, da systemet ellers IKKE kan hente de nye cvr.nr. informationer.
Navn Navn på kunden - kan maks. være 255 tegn.
Adresse Gadenavn, nummer og evt. postboks - kan maks. være 255 tegn.
Postnr. Kundens postnummer.
By Kundens by.
Land Kundens land.
E-mail Kundens e-mail-adresse. Du har under "E-mail" øverst mulighed for at definere, hvilken e-mail-adresse, der skal modtage hvad. Bemærk at du kan angive flere e-mail adresser i dette felt, adskilt af et mellemrum. Har du brug for at sende kopi af faktura e.l. til andre, kan du også oprette en eller flere e-mailadresser under kundens kontaktpersoner.
Telefon og Fax Telefonnummer og/eller faxnummer.
Betalingsbetingelser Vælg eksisterende, eller opret nye betalingsbetingelser.
Hjemmeside Kundens hjemmeside.
AdgangI drop down menuen under "Adgang", kan du vælge om din kunde skal være åben eller spærret.
Kunde Øvrigt
Momszone Angiv om varen er solgt indenlands, i EU eller i det øvrige udland.
EAN nr.Her skriver du kundens EAN nr., hvis du skal sende elektroniske fakturaer.
Konteringsnr.Her skriver du oplysninger til din kunde, når du sender en EAN faktura.
Valuta Betalingsvalutaen.
Layout Udfyldes automatisk med layoutet fra kundeopsætningen. Du kan naturligvis vælge et andet layout eller oprette et helt nyt layout til dine fakturaer osv.
KreditmaksimumHer kan du angive et maksimum for den pågældende kundes kredit. Når maksimum nåes i forbindelse med en ordre/tilbud/faktura vil du få en advarsel om "Kundens saldo + det samlede bruttobeløb er større end kreditmaksimum", inden du trykker "Bogfør". Kreditmaksimum anføres altid i DKK (aftalens grundvaluta).
Rabat %Her kan du indtaste en fast rabat i %. Når du efterfølgende opretter tilbuds- ordre- eller fakturalinjer på kunden, vil rabat procenten automatisk blive foreslået i fakturalinjen. Den kan naturligvis redigeres.

Hierarkiet for denne rabatmulighed ser således ud:

Kunde: Hvis en rabat er angivet på kunden, anvendes den på tilbuddet, ordren eller fakturaen (men kan selvfølgelig overskrives manuelt på den enkelte linje).

Kundegruppe: Kundegrupperabatter anvendes på alle kunder i gruppen, men hvis der samtidig er angivet en kunderabat for en kunde i gruppen, anvendes kunderabatten og ikke kundegrupperabatten for denne kunde.

Linjerabat: Linjerabatter udfyldes nu automatisk med kunderabatten eller kundegrupperabatten på kunden, der er angivet på tilbuddet, ordren eller fakturaen, men kan efterfølgende stadig justeres manuelt.

Hvis kunden/kundegruppen ændres, erstattes rabatterne på alle linjer - herunder manuelt justerede rabatter - med rabatten for den valgte kunde/kundegruppe.

Benytter du tillægsmodulet Lagerstyring findes dette felt IKKE på din kunde.
Kunde Levering
Leveringssted Indtast eller vælg leveringsstedet.
Vor ref. Vælg den eksisterende, eller opret medarbejderen i medarbejderkartoteket. Dette felt kan bruges til at styre f.eks. salgsprovisioner.
Attention Kontaktperson - eller afdeling hos kunden - kan maks. være 255 tegn.
Deres ref. Vælg den eksisterende, eller opret en ny kontaktperson.
Kunde E-mail
E-mail til fakturaer Indtast den ønskede e-mailadresse, der skal modtage fakturaer. Hvis intet er udfyldt her, så vil fakturaer blive sendt til e-mail-adressen under "Generelt"
E-mail til ordrer Indtast den ønskede e-mailadresse, der skal modtage ordrer. Hvis intet er udfyldt her, så vil ordrer blive sendt til e-mail-adressen under "Generelt"
E-mail til tilbud Indtast den ønskede e-mailadresse, der skal modtage tilbud. Hvis intet er udfyldt her, så vil tilbud blive sendt til e-mail-adressen under "Generelt"
E-mail til rykkere Indtast den ønskede e-mailadresse, der skal modtage Rykkere. Hvis intet er udfyldt her, så vil rykkere blive sendt til e-mail-adressen under "Generelt". Dette gælder ligeledes kontoudtog sendt via "rykkere".
E-mail til kontoudtog Indtast den ønskede e-mailadresse, der skal modtage kontoudtog. Hvis intet er udfyldt her, så vil kontoudtog blive sendt til e-mail-adressen under "Generelt". Dette gælder udelukkende kontoudtog fra "Kundekontokort".

Når du har udfyldt felterne i indtastningsområderne og klikket på "Gem" eller "Gem og opret ny" (for automatisk at gøre klar til at oprette en ny kunde), kan du se kunden i listeområdet.

  • Når der er registreret posteringer på en kundekonto, kan du ikke slette den, men du kan spærre kundens konto

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om Ny faktura
Læs mere om Kunder
Læs mere om Moms - Hvad spørger vores kunder om
Læs mere om Send din faktura med opkrævning via MobilePay
Læs mere om Opkræv dine kunder med MobilePay


Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

salg/kunder-kunder-ny-kunde · Sidst ændret: 2020/02/24 14:43 af Kathrine Grotkær Sørensen