ForsideSalg Elektroniske-regninger-foer-du-kan-sende-en-e-faktura

Før du kan sende en elektronisk faktura

Før du kan sende en elektronisk faktura, er der nogle oplysninger på kunden og fakturaen, der skal være på plads.

Oplysninger på fakturaer til det offentlige, skal indeholde følgende oplysninger:

 1. Endvidere skal du have udfyldt dit CVR nr., under dine stamoplysninger.

Her kan du se, hvordan du opretter, bogfører og sender en e-faktura. (Klik på Youtube ikonet i videoen, for at få åbnet videoen i Youtube).

EAN/GLN-lokationsnummer

EAN/GLN-lokationsnummeret svarer til en elektronisk postadresse, som den offentlige kunde skal oplyse dig, når kunden afgiver ordren. EAN/GLN-lokationsnummeret skal anføres på regningen.

I e-conomic indtaster du EAN/GLN-lokationsnummeret under den offentlige kundes stamdata under "Kunder". Når du bruger en af e-conomics opdaterede skabelonsamlinger, vil EAN/GLN lokationsnummeret herefter, automatisk blive anført under kundens adressedata på regningen.

 • Klik på fanebladet "Salg".
 • Vælg "Kunder" i menuen til venstre og klik på "Kunder".
 • Klik på blyanten til højre for den relevante kunde.
 • Klik på fanen "Øvrigt" og indtast det 13-cifrede nummer i feltet "EAN-nr.". Nummeret skal indtastes som en ubrudt talrække uden mellemrum eller bindestreg.
 • Klik på "Gem".

Bemærk!
Når du sender en EAN-faktura til det offentlige, eksempelvis Københavns Kommune, skal du angive dit ordre- eller rekvisitionsnummer, når du opretter fakturaen, i feltet "Øvrig reference" under "Noter og referencer" i fakturahovedet.


Fig. 1.0 Indtast EAN/GLN nr.

Person- eller anden reference/kontaktperson

Den offentlige kundes personreference vil typisk være navnet på personen, som har afgivet ordren, mens den anden reference består af et ID. Kunden vil typisk oplyse hvilken reference der skal stå, ellers er det en god ide at ringe og høre dem ad.

Til disse oplysninger bruger du feltet Deres reference. under "Noter og referencer" i fakturahovedet.

For at kunne angive en person-/anden reference i disse felter skal personreference og ID være oprettet under "Kontaktpersoner", som du finder til højre for den offentlige kunde under "Kunder".

Det gør du på følgende måde:

 • Klik på "Flere" til højre for den relevante kunde under "Kunder".
 • Klik på "Kontaktpersoner" og vælg så "Opret kontaktperson", indtast personreferencen i feltet "Navn" og eventuelt ID i feltet ID (e-faktura).
 • Klik på "OK".

Fig. 2.0 Opret en kontaktperson

Næste gang du klikker på feltet "Din reference", kan du vælge den oprettede kontaktperson. Regninger til det offentlige omfatter både fakturaer og kreditnotaer.

Personfølsom information

Vi har fået den mulighed at kunne sende personfølsom data, via EAN, for at benytte dig af denne mulighed, skal du:

 • Klikke på "Søg på liste" ved "Personfølsom information", under "Noter og Referencer".
 • Herinde kan du så vælge, hvilken type information det er. Det gør du ved at klikke på typen.

Ordre- eller rekvisitionsnummer

Din offentlige kundes ordre- eller rekvisitionsnummer skal indsættes i feltet "Øvrig ref." eller som kontaktperson i feltet "Deres reference", som beskrevet i afsnittet om Person- eller anden reference.

Eventuelt internt konteringsnummer

Du skal kun angive den offentlige kundes interne konteringsnummer, hvis kunden oplyser det, når du får ordren. Det interne konteringsnummer angiver du samme sted som EAN-lokationsnummeret dvs. under den offentlige kundes stamdata under "Kunder" i feltet "Konteringsnr".

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Læs mere om EAN/GLN faktura
Læs mere om Fakturaen kan ikke sendes som EAN faktura
Læs mere om CPR-nr. på NemHandels fakturaer

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

salg/elektroniske-regninger-foer-du-kan-sende-en-e-faktura · Sidst ændret: 2019/07/26 15:14 af Kathrine Grotkær Sørensen