ForsideRykkere Find-og-tilbagefoer-renter-rykkergebyr

Tilbagefør renter og gebyr

Din kunde har ikke betalt sin faktura, så du har sendt en rykker til ham med renter og gebyr. Han vender så sørgmodigt tilbage og undskylder mange gange og vil gerne betale med det samme. Du viser så din kære kunde lidt god vilje og vil gerne tilbageføre både renter og gebyr. - Men hvordan er det lige du gør det?

Bemærk!
Det er rykkerens gebyr og renter, der tilbageføres ved hjælp af 'tilbagefør-funktionen'. Du kan derfor ikke sende f.eks. en ny rykker 1, hvis det er denne, du har tilbageført, da det kun er gebyret og renten, der tilbageføres - ikke selve registreringen af rykker 1 for de pågældende fakturaer.

Find og tilbagefør rykker med renter og rykkergebyr

Her kan du se en video om, hvordan du tilbagefører renter og rykkergebyr. (Klik på Youtube ikonet i videoen, for at få åbnet videoen i Youtube).

Har din kunde betalt sin skyldige faktura, men ikke betalt renter eller gebyrer, kan du tilbageføre disse og få saldoen på din kunde til at balancere.

 1. Klik på fanebladet "Salg".
 2. Klik på "Fakturering" i menuen til venstre, og vælg "Arkiv".
 3. Udfyld dine søgefelter - husk typen skal være "Rykker".
 4. Klik på "OK" for at få vist dine rykkere.

Fig. 1.0 Søg efter en rykker i arkivet

Når du har klikket "OK kan du se dine bogførte rykkere i listeområdet nedenfor.

Vælg nu de rykkere, du vil annullere, ved at klikke i boksen til venstre for de enkelte rykkere eller ved at klikke i boksen over listeområdet.

 1. Klik på knappen "Tilbagefør valgte"
 2. Sæt flueben ud for
  • "Tilbagefør rente"
  • "Tilbagefør rykkergebyr"
  • eller ud for begge
 3. Klik på "Ja" for at tilbageføre/bogføre og udligne rykker, renter og/eller rykkergebyr.
  • Hvis du klikker "Ja" uden at sætte flueben i hverken "tilbagefør rente" eller "tilbagefør rykkergebyr" tilbagefører du blot rykkeren. Det betyder dog ikke, at du kan starte forfra med f.eks en ny rykker 1, hvis det var den du tilbageførte. Du er nødt til at fortsætte rykkerkørslen med den næste rykker i rækkefølgen, altså rykker 2.

Hvis renter/rykkergebyrer allerede er blevet tilbageført for en bestemt rykker, underretter e-conomic dig om det, og intet vil ske.


Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Læs mere om Før du sender en rykker

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér ;-).

rykkere/find-og-tilbagefoer-renter-rykkergebyr · Sidst ændret: 2019/05/02 10:27 af Kathrine Grotkær Sørensen