ForsideRegnskab Loen-og-betalinger-pbs-adviseringer-dan-en-pbs-fil

Eksportér/Dan en Nets/PBS-fil

Når du skal opkræve kunder o.l. via Betalingsservice, skal du sende en opkrævningsfil til PBS/Nets (”PBS-fil”).

Du danner filen på baggrund af de salgsfakturaer, du bogfører i e-conomic - det har ingen betydning om fakturaerne er oprettet manuelt, via abonnementsmodulet eller via en integration.

Inden du danner en fil, er der et par ting, du skal være opmærksom på:

  • Fakturaerne bliver hentet ind i filen, uanset om de er åbentstående eller ej
  • Du kan kun danne en fil på indenlandske kunder - dvs. et postnummer på fire cifre. Hvis du f.eks. har en kunde på Færøerne med postnummer 340, vil denne kunne altså ikke komme med i filen
  • Du kan ikke danne en fil med kreditnotaer
  • Du behøves ikke at sende fakturaerne via e-mail til dine kunder, da de vil modtage en advisering fra NETS/PBS samt en kvittering for betaling. På den måde risikerer du ikke, at din kunde betaler dobbelt, hvis de både modtager din faktura på e-mail samt en PBS-advisering

Sådan danner du en fil

Her kan du se en video om, hvordan du eksportere en Nets/PBS-fil. (Klik på Youtube ikonet i videoen, for at få åbnet videoen i Youtube).

  • Klik på "SALG" i toppen
  • Klik på "PBS" i menuen til venstre
  • Udfyld de forskellige felter (se oplysninger om felterne nedenfor)

Når du har klikket "OK", bliver der vist en liste over debitornumre, navne/adresser, adviseringstekster og totalbeløb for hver kunde.

Er der noget, du vil ændre i listen (f.eks. fordi der er fejl i adviseringsteksterne), retter du oplysningerne i de relevante felter i søgningen og klikker "OK" igen. Du kan dog ikke rette fakturalinjerne, da de er bogført.

Når listen er klar til at blive omdannet til en PBS-fil, klikker du på "Eksportér PBS-fil" og gemmer filen på din pc. Herfra indlæser du den i PBS/Nets’ onlinesystem.

Felterne udfylder du på følgende måde:

Felt Handling
Fra/Til datoI disse felter kan du indtaste en fakturadato.
Fra/Til fakturaI disse felter kan du indtaste et fakturanummerinterval.
Fra/Til kundeHer kan du vælge de (indenlandske) kunder/medlemmer, som du har faktureret, og som skal opkræves via Betalingsservice.
Fra/Til kundegruppeHar du valgt fx at inddele kunder/medlemmer, som skal opkræves via Betalingsservice, i bestemte debitorgrupper, kan du angive grupperne her.
BetalingsbetingelseHvis du har behov for at kunne styre, på tværs af kunder/kundegrupper, hvilke fakturaer der skal sendes til PBS/Nets, kan du gøre det ved hjælp af en betalingsbetingelse, som du fx kalder ”PBS”, og som du kun bruger til de pågældende fakturaer. (Betingelsen opretter du under fanebladet Indstillinger, menupunktet ”Betalingsbetingelser”). Har du oprettet en sådan betingelse, kan du vælge den i dette felt, så PBS-filen kun kommer til at indeholde fakturaer med PBS-betingelsen.
HovedlinjeDe adviseringstekster, som PBS/Nets sender til kunderne/ medlemmerne, består af de enkelte fakturalinjer i fakturaen. Ud over fakturalinjer er der mulighed for at indtaste en generel hovedlinje, som kommer før selve fakturalinjerne. Hovedlinjen er gratis (se priser hos NETS). Hovedlinjen må maksimalt være på 60 karakterer.
Ekstra linjer før/efterUd over en hovedlinje kan der indsættes yderligere linjer før og efter fakturalinjerne. Disse linjer er ikke gratis, (se priser hos NETS). I ”Ekstra linjer før”/”Ekstra linjer efter” kan du skrive følgende: "[NettoBeloeb]", "[MomsBeloeb]" og/eller "[FakturaNr]", hvis du ønsker én eller flere af disse informationer, skal fremgå af din kundes indbetalingskort (se billede).
Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om PBS adviseringer

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

regnskab/loen-og-betalinger-pbs-adviseringer-dan-en-pbs-fil · Sidst ændret: 2017/11/21 09:16 af Andreas Rostved