ForsideRegnskab Betalinger-eksporter-valgte-betalinger

Eksport af bankbetalinger

Når du har registreret dine leverandørfakturaer i kassekladden og har valgt den ønskede betalingstype, har du mulighed for at danne en fil med leverandørbetalinger, som du kan indlæse i din bank.

Har du IKKE valgt en betalingstype, når du bogfører dine leverandørfakturaer, kan du ikke se nogle betalingslinjer under "betalinger".

Du kan altid efterfølgende redigere i din posteringslinje i kassekladden (før du bogfører dine posteringer) og tilføje en betalingstype, så du kan eksportere betalingerne.

Her kan du se en video om, hvordan du eksporterer bankbetalinger. (Klik på Youtube-ikonet i videoen for at få åbnet videoen i Youtube).

Sådan eksporterer du dine betalinger

 • Klik på "REGNSKAB" i toppen og herefter "BANK" i menuen til venstre
 • Klik på "Betalinger"
  • Hvis du har udenlandske betalinger i anden valuta, skal du klikke på knappen "Ny søgning" og vælge den korrekte valuta for at søge leverandørbetalingerne frem. Du har også mulighed for blot at lave en ny søgning, hvis du vil specificere betalinger inden for en bestemt leverandør eller en bestemt periode
 • Sæt flueben i de betalinger du vil eksportere
 • Klik på knappen "Eksportér valgte betalinger"
 • Udfyld felterne i pop op vinduet (se oplysninger om felterne nedenfor)
 • Klik på knappen "OK"

Oplysninger om felterne i pop op vinduet Når du vælger nedenstående indstillinger i din eksport af betalinger, bliver de gemt som standard-indstillinger for dine fremtidige betalingseksporter. Du kan naturligvis altid ændre i dem.

Felt Handling
BetalingsdatoHer kan du vælge din betalingsdato for fakturaerne.
Nuværende Hvis du vælger denne indstilling, udføres betalingen på samme dag som forfaldsdatoen, du har angivet, for hver enkelt betaling.
Ingen datoer før Er denne valgt, vil de betalinger, der ligger FØR betalingsdatoen, blive rykket frem til betalingsdatoen, i din bankfil. For eksempel: din betalingsdato er sat til den 25.10.10. Du har 3 betalinger på h.h.v. den 02.10.10. 24.10.10 og den 05.11.10. Når du danner din bankfil, vil dine betalinger pr. den 02.10.10 og 24.10.10 være rykket frem til 25.10.10. Betalingen pr. 05.11.10 vil naturligvis bibeholde betalingsdatoen.
Foretag alle indbetalinger den: Er denne valgt, vil datoen for ALLE dine betalinger være betalingsdatoen, du har sat.
Bankkonto Valg af bank som filen skal indlæses i og konto til betaling.
Opret betalinger i kassekladden Hvis programmet automatisk skal oprette ”Kreditorbetaling”, skal man blot vælge kassekladde.
Kombinér betalinger med samme dato og leverandør (kun bankoverførsel/IBAN)Sæt flueben i boksen, hvis du ønsker betalingerne samlet til én betaling i din bankfil og i din kassekladde. Vær opmærksom på at den samlede bogføringstekst for leverandørbetalingen max kan være 250 karakterer - hvis der der er flere, vil disse blive slettet.
 • Klik på ”Download file”
 • Klik på ”Gem fil”
 • Gem herefter filen på din computer - og så er den klar til at blive indlæst i din bank. Vejledning hertil findes i det enkelte bankprogram - ellers kan du kontakte bankens hotline

Information vedr. formater, banker og indlæsning af filer

 • Alle leverandørfakturaer, selv dem du endnu ikke har bogført, medtages når du eksporterer betalinger.
 • Hvis du kombinerer betalinger, der har samme dato og er til samme leverandør, skal du være opmærksom på at den samlede bogføringstekst for leverandørbetalingen max kan være 250 karakterer - er der flere end 250 karakterer vil disse blive slettet.
 • Du kan ikke overføre kreditbeløb, medmindre disse er kreditnota oprettet med betalingstypen "Bankoverførsel".

Tip og trick
De indstillinger du har valgt, når du eksporterer dine betalinger, bliver gemt som standard informationer for dine fremtidige betalingseksporter. Du kan naturligvis altid redigere i disse.

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Læs mere om Betalinger
Læs mere om Ny søgning - betalinger
Læs mere om Opsætning, indtastning og eksport af betalingerYderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

regnskab/betalinger-eksporter-valgte-betalinger · Sidst ændret: 2020/06/23 10:20 af Casper Hertz Olsen