Bankafstemning FAQ

I bankafstemningen har du mulighed for at holde et overblik over, og afstemme din fysiske bank til det du taster i e-conomic. Måske har du helt styr på bankafstemningen, og måske er du helt ny, lige meget hvad kan der opstå uventede udfordringer.

Vi har prøvet at samle nogle af de spørgsmål, som vi oftest hører.

Fandt du ikke hvad du søgte?
Så kan du altid kigge i vores artikler om bankafstemning eller kontakte os.

Hvordan starter jeg med at bruge bankafstemning?

Når du starter op med at bruge bankafstemning, er det vigtigt, at du vælger en måned, hvor du starter fra og så indtaster bankens primosaldo. Når du laver en skæringsdato på den måde, vil du fra starten have et korrekt overblik over bankafstemningen.

Hvordan starter jeg forfra med bankafstemning?

Hvis du har været i gang med bankafstemning tidligere og ønsker at starte op på ny, er det nødvendigt at indtaste primopostering for banken, og så er du klar til at starte igen.

Kan jeg få flere bankkonti i min bankafstemning?

De konti, du har adgang til i din bankafstemning, er dine beholdningskonti. For at lave en konto til en beholdningskonto, skal du i dine kassekladder opsætte flere beholdningskonti. Der kan være tre beholdningskonti pr. kassekladde, så det kan være nødvendigt at have forskellige beholdningskonti i de forskellige kladder, hvis der er behov for flere end tre.

Hvorfor passer min banksaldo ikke?

Hvis din saldo i banksiden ikke stemmer med, hvad der står i din fysiske bank, er det typisk fordi, der ikke er indtastet primosaldo for banksiden, at den er indtastet forkert, eller at der mangler at blive importeret bankposteringer i indeværende, eller i en tidligere periode.

Hvor er resten af mine posteringer?

Havde du din bankafstemning fuld af posteringer lige før, men du kan ikke se dem nu? Så er det fordi, de er skjult i forbindelse med, at du har afstemt dem.

Du skal klikke på den lille orange kæde, der er i hver af posteringssiderne. Hvis du holder musen over, står der ”Vis alle beholdningskontoposteringer/bankposteringer” alt efter hvilken side du er i.

Min bank matcher ikke min systemside?

Hvis der er uoverensstemmelser i din bankafstemning, kan det være fordi, der er posteringer i banksiden, men ikke i systemsiden - eller omvendt. For at kunne se det, der ikke er afstemt, skal du klikke på den grønne kæde (”Vis kun ikke-afstemte beholdningskontoposteringer” og ”Vis kun ikke-afstemte bankposteringer”), og så har du mulighed for at danne dig et overblik over, hvor der mangler posteringer.

Er der posteringer i posteringssiden, men de mangler i banksiden, er det en god ide at sikre, at posteringerne er bogført på den korrekte beholdningskonto, korrekt dato og hvis alt dette er korrekt, skal du tjekke om de er i din bank, og evt. trække en ny fil til bankafstemningen.

Er der posteringer i banksiden, som ikke er i posteringssiden, er der chance for, at de ikke er indtastet, og det nemmeste for dig her er at overføre de posteringer til din kassekladde.

Bankafstemning og valuta

Det er i bankafstemningen kun muligt at afstemme i aftalens grundvaluta, som typisk er DKK. Hvis du skal afstemme i en anden valuta en aftalens grundvaluta, skal du trække et kontokort og afstemme manuelt.


Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

regnskab/bankafstemning-bankafstemning/faq · Sidst ændret: 2019/08/14 10:45 af Andreas Rostved