ForsideProjektstyring Faq

Projektstyring FAQ

Når man har tilvalgt projekt modulet i sin e-conomic aftale, leder det ofte til nogle spørgsmål, "Hvordan kommer jeg i gang med Projektstyring?", "Hvad indeholder modulet?" osv.

Vi har prøvet at samle de oftest stillede spørgsmål, ét sted, så det er nemmere for dig, som kunde, at finde hvad du søger.

Fandt du ikke hvad du søgte?
Så kan du altid kigge i vores artikler om tillægsmodulet Projektstyring eller kontakte os.

Hvorfra kommer denne salgspris/kostpris på projektkortet?

Det er kostprisen på henholdsvis ”Medarbejderen”, ”Aktiviteten” eller ”Særprisen”, der bestemmer hvilken pris der skal anføres på projektet og derfor hvilken pris der skal regnes med. Særprisen på projekter, trumfer de øvrige to priser. Hvis der ikke er en særpris på projektet, vil prisen under aktiviteten trumfe, hvad end der står på medarbejderen.

Hvorfor skal mine registreringer tilknyttes et varenummer i faktureringen/omkostning i regnskab

Når der skal laves en finansiel registrering i dit regnskab, er det påkrævet at der er en konto tilknyttet. I en salgsfaktura, betyder det at der skal være en vare, da den varegruppe som varen er tilknyttet, har en konto som det så vil blive bogført på.

For posteringer i kassekladden, vil det være en omkostning der skal vælges. Omkostningen vil være knyttet til at omkostningsgruppe og på den gruppe er der angivet et kontonummer, hvor det vil blive bogført.

Hvad bruges de forskellige rapporter til?

Projektsaldolisten viser de fakturerede beløb, registrerede omkostninger og dækningsbidrag for projekter i en bestemt periode.


Projektover-/underdækning viser dig hvor givende et projekt er for dig, på baggrund af de registreringer der er foretaget på projektet.


Projektposteringer Giver et overblik over alle posteringer, i en given periode.


Projektkort er en rapport der giver dig overblik over de fakturerede beløb, samt de omkostninger og aktiviteter, der er registreret på projektet.


Projektværdi giver dig et overblik over faktureringsstatus, på dine projekter.


Medarbejderstatistik angiver dine ansattes effektivitet, ved at vise hvad der er blevet registreret på de forskellige typer aktivitetsgruppe.


Medarbejderafregning giver et overblik over den registrerede tid, kørsel og udgifter for den enkelte medarbejder.


Medarbejderkort viser de timer, der bruges af en medarbejder på en given aktivitet/eller projekt og omkostningen/salgsprisen.


Jeg kan ikke afslutte et projekt, grundet åbne udlæg/tidsregistreringer. <html><br></html> Hvordan findes de?

Eventuelle registreringer og udlæg, findes på den enkelte medarbejder. Det er muligt at se hvad der er registreret af udlæg, tids- og km registreringer på medarbejderafregningen og på projektkortet, hvis man krydser af i ”Medtag ikke-godkendte”.

Medarbejderafregningen viser hvor meget der er og ikke er, godkendt på den enkelte medarbejder.

Projektkortet viser alt hvad der er og skelner ikke imellem hvad der er og ikke er, godkendt. Dvs. at man skal tage rapporten 2 gange, en hvad men ikke krydser af i ”Medtag ikke-godkendte” og en hvor man gør.

Medtag kost- og salgspriser i finansen

Hvis du vil medtage kost- og salgspriser i finansen, skal det sættes op både under dine aktiviteter og under kørsel, alt efter hvad du vil have med over.

Hvis du allerede er godt i gang med brugen af projekt modulet, er det vigtigt at du huske hvornår du har sat det op, så du kan få diverse rapporter til at stemme, over tid.

Hvorfor stemmer igangværende arbejde i projekt ikke med min finanskonto?

Der er 2 typiske grunde til at det ikke stemmer, nemlig direkte posteringer og hvis der har været tidsregistreringer før kost-/salgsprisen er sat op til at skulle medtages i finansen.

Direkte posteringer tjekker du ved at åbne kontokortet, for den konto du har valgt til kost-/salgspriser, så kigger du på de posteringer der ligger der og ser om der er andet end systemposteringer. Hvis der er det, har du en forklaring på hvorfor det ikke stemmer.

Hvis du ikke har sat op at du vil medtage kost-/salgspriser i finansen efter, du har været i gang med tidsregistreringer er der en grund til at være opmærksom. Systemet vil ikke medregne det der har været indtastet, før det tidspunkt du har sat det op, altså den ville ikke medregne tilbage i tiden. Så det er vigtigt at huske præcis hvornår det er sat op.

Hvordan registrerer jeg varer på et projekt

Hvis du har et projekt hvor du gerne vil have tilknyttet varer fra lager, er dette også en mulighed. Du skal oprette en lagerkladde under lager hvor du vælger typen ”Overfør projekt”. Efter det skal du under projekter og vælge vareforbrug. Her under kan du overføre varelinjer til et projekt.


Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

projektstyring/faq · Sidst ændret: 2018/05/02 12:01 af Andreas Rostved