ForsideImport-af-data Indlaes-semikolonfil-abonnenter

Indlæs abonnenter

Du kan importere abonnenter direkte i e-conomic, for at gøre din opsætning og administration af abonnementer meget lettere.

Sådan indlæser du filen

  • Tryk på fanebladet "Salg" øverst i e-conomic.
  • Vælg undermenuen "Abonnementer" til venstre på skærmen.
  • Tryk på knappen på "Indlæs abonnenter" øverst til højre, i abonnementsoversigten.
  • Tryk på "Gennemse" i dialogboksen.
  • Vælg den CSV-fil, du vil indlæse
  • Afslut med at trykke på knappen "Indlæs fil".
    (Indlæsningen kan tage et øjeblik, hvis du indlæser mange abonnenter)


Herefter kan du se importskabelonen

Vælg indstillinger og importér

Her vælger du indstillinger for indlæsningen. Felterne i importskabelonen udfylder du på følgende måde:

Felt Handling
SkabelonFørste gang du importerer data, kan du kun vælge ”Gem som ny” i rullelisten. Efterhånden som du gemmer flere skabeloner, kan du vælge dem fra rullelisten og på den måde genbruge indstillingerne i de pågældende skabeloner. De indstillinger, du vælger i importskabelonen, kan du gemme ved at navngive skabelonen. NB: Brugere på samme aftalenr. "deler" skabelonen.
Navn på nyI dette felt giver du skabelonen et navn.
Spring linjer overDu skal ikke importere fx kolonneoverskrifter eller indledende tekst i filen. Derfor angiver du her det antal linjer (regnet fra toppen af filen), som skal springes over ved indlæsningen. I fig. 1.0 kan du i toppen af kildefilen se 1 linje med kolonneoverskrifter, denne skal naturligvis springes over ved indlæsningen.
KildefilHer kan du se din fil.
IndlæsningHer vælger du indstillinger for indlæsningen. De kolonner (Abonnement, Kunde mv.), der er markeret med fed, er obligatoriske. Øvrige kolonner er valgfrie. Til højre for hver kolonne er der et spørgsmålstegn , som giver flere informationer om den pågældende kolonne.
Indlæs fraHer skal du for den enkelte kolonne vælge, hvorfra i kildefilen den skal indlæses. I feltets rulleliste kan du vælge mellem: "Ingen”, ”Fast værdi” eller ”Kolonne x”.

"Ingen" vælger du, hvis der ikke er nogen kolonne af den pågældende art, som skal indlæses. I fig. 1.0 er der i kildefilen fx ingen kolonne med oplysninger om rabat. Derfor er der for ”Rabat” valgt ”Ingen”.

”Fast værdi” vælger du, hvis der skal indlæses samme værdi for en kolonne, (se også beskrivelse af ”Fast værdi” nedenfor).

”Kolonne x” bruger du til at angive, i hvilken kolonne den pågældende oplysning står i kildefilen.
Fast værdiDette felt udfylder du, hvis der skal indlæses samme værdi for en kolonne. Skal startdatoen fx. være samme dato, indsætter du fx. datoen 1-11-2009 i det tilhørende felt for ”Fast værdi”

Efterhånden som du vælger indstillinger, kan du se, at dataene fra kildefilen bliver kopieret ned i felterne under Indlæsning.


Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om Import af abonnenter


Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér ;-).

import-af-data/indlaes-semikolonfil-abonnenter · Sidst ændret: 2017/12/08 14:41 af Andreas Rostved