ForsideImport-af-data Import-af-posteringer

Importer posteringer

Inden du kan komme i gang med at arbejde i din aftale, har du måske brug for at få indlæst dine posteringer fra et andet regnskabssystem.

Inden du går i gang

Her kan du se en video om, hvordan du f.eks indlæser finansposteringer. (Klik på Youtube ikonet i videoen, for at få åbnet videoen i Youtube).
Husk at forholde dig til om det er bruttobeløb eller nettobeløb som du indlæser, dvs. med eller uden momskoder

Følg de 3 trin og få indlæst din fil.

OBS

Vær opmærksom på at, hvis du importere flere forskellige posteringstyper i din kassekladde, skal de i din CSV-fil være listet som følgende:

Type Beskrevet i CSV-filen
FinansbilagFinansbilag
Lev.fakturaLeverandørfaktura eller 3
Lev.betalingLeverandørbetaling eller 4
KundeindbetalingKundeindbetaling eller 2
Manuel kundefakturaManuel kundefaktura

Det er muligt at importere andre oplysninger, f.eks. moms. Se opsætning af kassekladder.

Postering i fremmed valuta

Du kan også importere posteringer i fremmed valuta. I importen vil systemet regne baglæns og finde en kurs. Hvis du benytter faste valutakurser skal du være ekstra opmærksom, da systemet ikke tager dem med i beregningen, dvs. systemet regner kursen ud fra hvad der er skrevet i "Beløb (DKK)" og "Beløb".

Bankposteringer

‘Importér altid, selvom kombinationen af dato, tekst og beløb passer til en eksisterende bankpostering’: Markér for at lade samme postering blive indlæst flere gange, f.eks. flere betalinger med teksten ‘betaling’ – men fra forskellige kunder.

Kassekladdeposter - vend fortegn

Træk på bankkonti vises som kreditposteringer i kassekladden, hvis bankkontoen er valgt som modkonto. For at omregne poster, så de debiteres på de relevante udgiftskonti og krediteres på bankkontoen, skal du markere ‘Vend fortegn’.

Bliver din fil ikke opdelt i kolonner, når den skal indlæses?

Det hænder, at du under indlæsningen ikke får vist din fil i kolonner, som normalt. Det skyldes, at programmet kigger på de første 10-11 linier (eller deromkring) og vurderer, om der er adskilt med , eller med ;

I nogle tilfælde kan der være for mange kommaer og programmet tager derfor fejl. For at rette en fil der er helt forkert, skal du redigere den i excel og fikse det via tekst til kolonne.

Du må heller ikke benytte anførselstegn " eller semikolon ; i kolonnen med din posteringstekst.

Bemærk!

  • Din CSV-fil må ikke fylde mere end 5 MB. Er din fil større end 5 MB kan den ikke indlæses. Overvej at dele filen i mindre dele.
  • Hvis du vil importere kunde- eller leverandørdata til klassekladden, skal kunderne eller leverandørerne sættes op i e-conomic på forhånd.
  • Hvis du kunde i en af nedenstående banker, vil du opdage, at du ved indlæsning af kontoudtog fra banken til f.eks. vores Bankafstemning, eller anden import, får en fejlmeddelelse.
    Dette skyldes at Bankdata har ”indsat en ny kolonne” midt i den udlæsningsfil du laver i din bank, og derfor er kolonnerækkefølgen ikke den samme i dag, som den var for et par dage siden. * Ved indlæsning skal du derfor kigge efter, om du nu har valgt de rigtige kolonner, når du indlæser kontoudtog fra banken ned i vores kassekladde, eller bankafstemning. Ændring af bankens kolonnerækkefølge gælder for disse banker: Alm. Brand bank, Djurslands Bank, Kreditbanken, Nordfyns Bank, Nordjyske Bank, Nørresundby Bank, Ringkjøbing Landbobank, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland, Sydbank, Tønder Bank, Vestfyens Bank, Østjydsk Bank, Aarhus Lokalbank.

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om Import af data
Tilbage til emnet og læs mere om Checkliste-til-konvertering-fra-andet-regnskabsprogram
Tilbage til emnet og læs mere om Checkliste-til-konvertering-fra-andet-regnskabsprogram-finansposter
Tilbage til emnet og læs mere om Kassekladde - Indbetalinger
Tilbage til emnet og læs mere om Kassekladde - Daglig
Tilbage til emnet og læs mere om Kontoplanen - C5
Læs mere om Tilbagefør kassekladde

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

import-af-data/import-af-posteringer · Sidst ændret: 2018/09/14 12:53 af Andreas Rostved