ForsideImport-af-data Faq

Import FAQ

Er du klar til at importere dine CSV-filer?

For at sikre du hurtigt kan komme videre, har vi lavet denne side, med en liste over nogle af de spørgsmål vi oftest støder på, i forbindelse med import af data i e-conomic.

Fandt du ikke hvad du søgte?
Så kan du altid kigge i vores artikler om import af data eller kontakte os.

Ved import af CSV-filer i e-conomic, er der nogle ting du skal være opmærksom på, når du indlæser..


Kunder

Ved import at kunder, eller kunderelevante punkter som kontaktpersoner og lign., er det vigtigt at være opmærksom på at det er kundenummeret der er referencen. Dvs. kundenummeret vil altid være konstant og kan ikke redigeres i en import. Det er derfor vigtigt at dette, er korrekt.

Øverst i indlæsningen har du mulighed for at klikke af i ”Opret nye poster”, dette vil være nødvendigt hvis du i din fil har kunder, der endnu ikke er oprettet i e-conomic.

I indlæsningen har du under de individuelle kolonner, en lille firkant som du kan krydse af i. Hvis du krydser den af, vil den opdatere hvad der står i e-conomic, til hvad der står i filen.

Varer

Ved import af varer eller varerelevante punkter som leveringsadresser og lign., er det vigtigt at være opmærksom på at, det er Varenummeret der er referencen, dvs. det er varenummeret der det konstante og kan ikke ændres i en import. Sørg derfor altid for, at dette er korrekt.

Øverst i indlæsningen har du mulighed for at klikke af i ”Opret nye poster”, dette vil være nødvendigt hvis du i din fil har varer, der endnu ikke er oprettet i e-conomic.

Øverst har du også en der hedder ”Opret mangelende enheder”, så hvis du i din fil har enheder, der endnu ikke er oprettet i e-conomic, kan du krydse den af og de vil bliver oprettet sammen med indlæsningen.

I indlæsningen har du under de individuelle kolonner, en lille firkant som du kan krydse af i. Hvis du krydser den af, vil den opdatere hvad der står i e-conomic, til hvad der står i filen.

Afdelinger

Hvis du skal importere en kontoplan med afdeling, er det vigtigt, at du i kolonnen "Tvungen afdeling" er opmærksom på, at hvis: kolonnen efterlades blank, med et "0" eller med "-", opfattes dette som "nej". Alt andet tolkes, som et "ja".

Kontoplan

Når du skal importere din kontoplan, skal du være opmærksom på, at der ikke må være 0 i kolonnen "Nøgletalskode". Hvis du ikke har nogle "Nøgletalskoder" skal kolonnen være blank.

Hvis du importerer en kontoplan fra en "gammel" aftale, og du ikke kan få lov til at importere kontoplanen, så kan det evt. skyldes, at du skal bytte om på kolonnen "Sumfra/momsinterval" og kolonnen "Momskode", så kolonnen "Sumfra/suminterval" kommer før kolonnen "Momskode".

Konti

Konti, der allerede er oprettet, bliver ikke importeret eller ændret.

Filer der indeholder Æ, Ø og Å

Når du importerer data fra en CSV fil, så sørg for at filen er skrevet i enten tegnsættet ISO8859-1 (hvis du kører Mac eller Linux) eller hvis det er Windows - Codepage 1250 - så får du også Æ, Ø og Å korrekt med.

Hvis det hele står korrekt i filen, når den bliver åbnet i excel, men ser forkert ud når det er importeret i e-conomic, skal du følge guiden herunder.

  • Find filen på den computer.
  • Højre klik på filen, hold musen over ”Åben med” og klik på ”Notesblok”.
  • Nu får du en masse tal frem, det skal du se bort fra og klikke øverst til venstre på ”Filer” og vælg ”Gem som”.
  • Vælg så hvor du vil have filen gemt og nederst ved siden af ”Gem”, Vælger du under ”Kodning”; ”Unicode”.
  • Nu kan du så importere din fil, i e-conomic.

CSV-filer via en Mac

Når der skal importeres CSV-filer i e-conomic, er det vigtigt at det er i det korrekte dato-format og den korrekte CSV-format, nemlig "CSV (semikolonsepareret)".

Dette er er standard CSV type i excel til windows, men for at vælge det på en en Mac skal der vælges den der hedder "Windows-semikolonsepareret (.csv)" for at den kan indlæses. Hvis det er en CSV-fil der bliver tilsendt fra en pc, kan den godt indlæses direkte, men hvis den bliver åbnet opstår der problemer.


Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

import-af-data/faq · Sidst ændret: 2018/06/19 12:16 af Andreas Rostved