ForsideGenerelt Aarsafslutning

Årsafslutning FAQ

Når du skal lave årsafslutning i e-conomic, er der nogle ting du skal vide hvordan du gør. Vi har prøvet at samle de ting, der er gode at vide om emnet.

Fandt du ikke hvad du søgte?
Så kan du altid kigge på vores artikler om årsafslutning eller kontakte os.

e-conomic vil ikke lade mig afslutte mit regnskabsår

Hvis e-conomic kommer med en fejl, om at du ikke kan afslutte dit regnskabsår, er det typisk fordi der er posteringer i en af dine kassekladder, som ikke er bogført. Det er vigtig at alt er bogført, før året kan afsluttes. Hvis du ikke kan finde nogle bilag i den kassekladde, kan det være at de ligger i din superkladde, f.eks hvis du har haft den slået til, men har slået den fra igen, uden at slette det der lå i kladden, vil posteringerne blive liggende der. Du er derfor nødt til at slå superkladden til igen, for at kunne slette det der ligger i kladden.

Udlign dine kunde- og leverandørkonti

e-conomic vil også komme op med en advarsel, hvis du har posteringer på dine kunder eller leverandører, i anden valuta, som ikke er udlignet. Det er derfor vigtigt at du, får udlignet både dine kunder og dine leverandører.

Glem ikke dine afskrivninger og periodiseringer

Benytter du dig af tillægsmodulerne Periodisering eller Anlægskartotek, skal du tjekke om du har lavet periodiseringskørsler på det hele og om du har afskrevet det hele, inden du afslutter dit regnskabsår.

Lager og årsafslutning

Har du tilknyttet tillægsmodulet Lager og har du et fysisk lager, er det nu du skal tælle dit lager op og lave status på hvordan det egentlig ser ud. Når dit lager er talt op, skal du lave en lagerregulering hvis der er uoverensstemmelser mellem dit fysiske lager og dit lager i e-conomic.

Opret nyt regnskabsår

Før du kan afslutte dit eksisterende regnskabsår, skal du have oprettet dit nye regnskabsår.

Afslut regnskabsår

Hvis alt andet er i tip top stand, alt er periodiseret, udlignet afstemt og dit nye år er oprettet, er det så blevet tid til at afslutte dit regnskabsår.

Opret primoposteringer

Når du afslutter et regnskabsår i e-conomic, bliver dine ultimoposteringer automatisk ført over i det nye regnskabsår som primoposteringer. Hvis du dog flytter over i en ny e-conomic aftale, eller er på vej ind i e-conomic fra et andet program, er det nødvendigt at oprette primoposteringer, for at beholde historikken.


Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

generelt/aarsafslutning · Sidst ændret: 2018/03/20 13:08 af Andreas Rostved