ForsideBogforing Moms-med-begraenset-fradrag

Bogføring af køb med både fuldt- og begrænset momsfradrag

Nogle aktiviteter skal beregnes med begrænset momsfradrag eller "splitmoms", ifølge SKAT.

I denne artikel viser vi dig, hvordan du kan bogføre en udgift med både fuldt- og begrænset fradrag. Det gøres, ved hjælp af en flerbenet postering. Flerbenede posteringer tillader dig at dele totalbeløbet på posten ud - og vi tager dig med trin for trin.

Eksempel
I dette eksempel tager vi udgangspunkt i, at der skal bogføres en udgift på en hotelovernatning med spisning, hvor hotelovernatningen skal bogføres med fuldt fradrag, og spisning skal bogføres med begrænset fradrag.

  • Klik på REGNSKAB i toppen
  • Klik på KASSEKLADDER i menuen til venstre og vælg den kassekladde, du vil bogføre i
  • Klik på "Ny postering"
  • I type skal du vælge enten "Leverandørfaktura" eller "Finansbilag" - i dette eksempel er det et finansbilag, men fremgangsmåden er fuldstændig ens
  • Først vælger vi at bogføre hotelovernatningen. Sørg for korrekt dato og udfyld kontonummer, sørg for at debet/kredit er korrekt, udfyld beløb samt en eventuel tekst. Klik herefter på knappen "Gem og fortsæt":
  • Herefter bogføres bespisningen i et nyt ben. Udfyld konto og beløb samt sørg for at debet/kredit er korrekt. Vær opmærksom på at vælg den korrekte konto med momskoden REP til begrænset fradrag. Klik herefter på knappen "Gem og næste":
  • Til sidst bogføres det samlede beløb som skal betales. Udfyld konto og beløb samt sørg for at debet/kredit er korrekt. Sørg for at bilagsbalancen er 0,00, så bilaget stemmer. Klik herefter på knappen "Gem" når du har udfyldt felterne:
Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér ;-).

bogforing/moms-med-begraenset-fradrag · Sidst ændret: 2018/04/04 13:47 af Andreas Rostved