ForsideWebsite Sidelayout

Opsætning af dit websitelayout

Sidelayouts hjælper dig til at lave et flot Website, ved at opdele siden i forskellige felter, sådan at indhold kan placeres på en måde der giver overblik og får siden til at se godt ud.

Der er fire forskellige element-størrelser, i de forskellige layouts. 25, 50 75 og 100. Det er bredden der fortæller hvilken størrelse de er og det er udregnet ud fra hjemmeside-bredden. Dvs. det er udregnet i %; dem der hedder 100 har den fulde bredde af hjemmeside, dem på 75 har ¾ af sidens bredde, dem på 50 har en halv bredde og dem på 25 har ¼ af sidens bredde.

Opsæt layout på dit Website

Her kan du se en video om, hvordan du opsætter dit website sidelayout (Klik på Youtube ikonet i videoen, for at få åbnet videoen i Youtube).

Sidelayout med sidemenu
I Webshop+ kan du lave layout med en sidemenu. Det vil sige at din Webshop får sig endnu en menu på venstre hånd, du kan bruge til at opdele varer mv.

Website giver dig mulighed for at vælge i mellem 20 forskellige placeringsmuligheder, for dine indholdselementer, alt efter hvilket udtryk du vil give dine kunder.

  1. Klik på "Sidelayout" øverst i værktøjslinjen
  2. Herefter kan du se og vælge forskellige sidelayouts ved at klikke på det ønskede layout og herefter "Gem"

Sådan trækker du et element ned på din side

Du kan trække dine indholdselementer ned oppe fra værktøjslinjen og placere dem i de grå felter, der bliver synlige, når du placerer elementet på siden.

  1. Du klikker ind på den side, hvor du vil have et nyt element
  2. Du klikker på det ønskede element og uden at løfte fingeren fra musen, fører du elementet ned på den plads, hvor du vil have det og løfter fingeren fra musen:  3. For at redigere de forskellige elementer, fører du musen over elementet
  4. Når der kommer en grå bjælke frem i toppen af elementet, klikker du på ”Redigere tekst” ”Redigere billede” eller lign, alt efter hvilken type element det drejer sig om:

Sådan sletter du et element

Når du har valgt et sidelayout du ønsker, eller et der kommer tæt på, kan du slette de elementer du ikke ønsker, eller vælge ikke at bruge alle de forud bestemte placeringer. Hvis du f.eks. vælger den der hedder ”100-25-25-25-25-50-50” kan du slette det øverste element ved at:

  1. Holde musen henover elementet
  2. Når det grå felt øverst på elementet bliver synligt, fører du musen ud til højre og klikker på krydset:  3. Så bliver du spurgt, om du er sikker på, at du gerne vil slette elementet, og der klikker du ”Slet”:

Det er muligt at fører et element ind på pladsen igen, hvis du fortryder.

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du læse mere om emnet?
Til top
Læs mere om Website
Læs mere om Tema, skrifttype og farver
Læs mere om Favicons på dit website
Læs mere om Kom godt i gang med Website
Læs mere om Hvordan redigere jeg hoved- og undersider
Læs mere om Links til andre sider
Læs mere om Hvordan opretter jeg sider (hovedmenu, undermenu, undersider)
Læs mere om Website dit eget Domæne
Læs mere om Hvad gør metaværdier for dit website?
Læs mere om Link til sociale medier via Website
Læs mere om Link til nyhedskanaler via Website
Læs mere om Tilføj Google Analytics til dit website

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

website/sidelayout · Sidst ændret: 2017/05/09 13:45 af Andreas Rostved