ForsideTillaegsmodulerLagerGuides Rabattyper

Rabattyper med Lager

Med tillægsmodulet Lagerstyring på din aftale, har du mulighed for at benytte dig af tre forskellige rabattyper.

De tre rabattyper er:
Rabatgrupper og linjerabatter.
Varerabatgrupper.
Prisgrupper (særpriser).

Rabatgrupper og Varerabatgrupper bruges til, at give procentvis rabat til dine kunder, enten helt generelt, eller på nogle specifikke varer.

Rabatgrupper er den helt generelle procentvise rabat, hvor du giver kunder med denne rabatgruppe en fast procent på alle dine varer.
Rabatgrupper virker ved, at du opretter rabatgrupperne med den procentvise rabat, og tilknytter disse grupper til dine kunder.
Linjerabatter oprettes under Rabatgrupper.

Varerabatgrupper er den vare-specifikke procentvise rabat, hvor du giver dine kunder en fast procent rabat på de varer, som er tilknyttet varerabatgruppen.
Varerabatgrupper virker ved, at du opretter varerabatgrupperne og tilknytter de varer, der skal ligge i disse grupper. Du tilknytter herefter varerabatgrupperne til rabatgrupper.

Prisgrupper (særpriser) bruges til, at du kan differentiere prisen på dine varer, alt efter hvilken kundetype du handler med.

Hvornår vil du bruge de forskellige rabattyper

Hvis du ønsker at give brede rabatter til specifikke kunder, så vil vare-/rabatgrupper være den hurtige løsning, som er let overskuelig og automatisk opdateres, når du skifter priserne i dit varekartotek.

Det skal dog bemærkes, at dine varer kun kan være tilknyttet en varerabatgruppe, og dine kunder kun kan være tilknyttet en rabatgruppe.
Derfor kan du ikke tilknytte dine kunder flere rabatgrupper.

Særpriser kræver mere arbejde at holde opdateret, da de særpriser du opretter, ikke automatisk tilrettes når du retter priserne i dit varekartotek. Det er dog muligt at importere sine særpriser, og på den måde opdatere disse priser.

tillaegsmoduler/lager/guides/rabattyper · Sidst ændret: 2018/08/29 15:04 af Andreas Rostved