ForsideTillaegsmoduler Indscanning-winmaildat-fil

Winmail.dat-filer

Hvis du sender bilag til e-conomic og du benytter et Microsoft produkt, kan du opleve at dine filer havner i "Indsendte med fejl" og dermed ikke kan benyttes i regnskabet. Denne problemstilling skyldes Winmail.dat-filer, som indeholder et proprietært Microsoft-format.

Grundlæggende er der tale om et format, der er bestemte juridiske retningslinjer forbundet med at benytte. Winmail.dat har til formål at sikre at en række funktioner Microsoft har opfundet, virker på tværs af e-mailsystemer. Vel at mærke, kun mellem mailservere der understøtter formatet, under licens fra Microsoft.

I denne artikel, kan du lære hvordan du indstiller Microsoft Outlook eller Microsoft Office 365 til at undgå brugen af Winmail.dat-formatet, så du kan sende bilag til e-conomic uden fejl.

Hvis du bruger Microsoft Exchange

Hvis du bruger Exchange som mailserver, kan du let og hurtigt indstille din mail-klient til at sende i et format der ikke inkluderer winmail.dat-filer.

Vi har lavet en vejledning til, hvordan du gør dette i Microsoft Outlook 2016. Hvis du bruger en nyere eller ældre udgave, kan det ske at dit program ser lidt anderledes ud, end vist på billederne herunder. De trin du skal igennem, vil dog være de samme.

Slå fra permanent

Hvis du ønsker at slå winmail.dat-formatet permanent fra i Outlook, skal du følge de trin vi har beskrevet herunder. Hvis du foretrækker at vælge fra gang til gang, skal du følge de trin vi har beskrevet i afsnittet "Vælg fra gang til gang".

Sådan gør du

 • Åbn "Outlook" på din computer.
 • Tryk på menuen "Filer" øverst til venstre på skærmen.
 • Tryk på punktet "Indstillinger" i den blå menu til venstre på skærmen.
 • Tryk på punktet "Mail" øverst til venstre i vinduet "Indstillinger for Outlook".
 • Rul til bunden af siden, ved at bruge den lodrette rullebjælke til højre.
 • Sørg for at rullelisten udfor "Når der sendes meddelelser i RTF-format til internetmodtagere:" er indstillet til "Konvertér til HTML-format".
 • Tryk på "OK" for at gemme dine ændringer

Winmail.dat er nu slået fra i Outlook
Nu bør du kunne sende til Indscanning i e-conomic, uden at opleve fejl på grund af winmail.dat.

Vælg fra gang til gang

Hvis du foretrækker at ændre indstillingen fra gang til gang, kan du i stedet indstille formatet, når du sender e-mail fra Outlook. Hvis du foretrækker at slå afsendelsen af winmail.dat-filer fra permanent, skal du følge de trin vi har beskrevet i afsnittet "Slå fra permanent".

Sådan gør du

 • Tryk på "Ny mail" i Outlook.
 • Tryk på menupunktet "Formatér tekst" i den blå bjælke, øverst i Outlook.
 • Vælg "HTML" i listen.

Winmail.dat er nu slået fra, i mailen du sender
Denne mail bør du fint kunne sende til Indscanning i e-conomic, uden at du får problemer med Winmail.dat Husk dog at indstillingen kun gælder netop dén mail du er ved at sende. Hvis du fremover sender en ny mail til din indscanning i e-conomic, hvor du glemmer at indstille dette først, kan du fortsat opleve problemer.

Hvis du bruger Microsoft Office 365

Hvis du benytter Office 365, er løsningen at ændre i serverens opsætning via indstillingerne for din Office 365 løsning. Du bør kontakte administratoren af din Microsoft Office 365, for at løse problemet. Administratoren kan arbejde i din IT-afdeling eller være en ekstern udbyder, alt efter hvem der har sat jeres løsning op.

Sådan gør du

 • Åben "Admin center"
 • Tryk på punktet "Administration" i den sorte menu til venstre på skærmen.
 • Vælg undermenuen "Exchange"
 • Tryk på punktet "Tilladelser" i den hvide menu til venstre på skærmen
 • Tryk på linket "Fjerndomæner" under overskriften "Mailflow" til højre på skærmen.
 • Tryk på + ikonet øverst til venstre, på listen over fjerndomæner
 • Tast følgende information:
  *Navn: e-conomic.dk
  *Fjerndomæne: *.e-conomic.dk
 • Sæt prik i feltet "Aldrig" i afsnittet "Brug RTF-format:"

Du kan også vælge indstillingen "Følg brugerindstillinger" for at lade klienten dine brugere anvender, afgøre om der sendes i RTF- eller HTML-format. Vær dog opmærksom på at "Følg brugerindstillinger" kun løser problemet, såfremt dine brugeres klienter er indstillet til at afsende i HTML-format.

Winmail.dat er nu slået fra i Microsoft Office 365
Nu bør du kunne sende til Indscanning i e-conomic, uden at opleve fejl på grund af winmail.dat.

Hvis du bruger en anden mailserver

Tag kontakt til din e-mail udbyder. Din udbyder kan undersøge, om det er muligt at undgå brugen af Winmail.dat-formatet.

Løsningen er oftest at få opgraderet det software, der ligger på den mail server du anvender, så den understøtter dette Microsoft format - du kan ikke løse tingene lokalt i din mail klient!

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om Tillægsmodulet indscanning

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

tillaegsmoduler/indscanning-winmaildat-fil · Sidst ændret: 2019/09/25 10:33 af Andreas Rostved