e-copedia

e-copedia - din hjælp til e-conomic
ForsideTillaegsmoduler Api

Tillægsmodul: API

Med API'et er det bl.a. muligt at integrere andre databaser med e-conomic, så de forskellige databaser både kan udveksle informationer og servicere hinanden.

Du kan med andre ord integrere webshoppen, kasseapparatet, CRM-systemet eller et helt fjerde system med e-conomic og på den måde få systemerne til at udveksle data om kunder, korrespondancer, varer, priser, lagerbeholdninger og meget andet.

For at udnytte API vil du typisk skulle benytte et link, som du får udleveret af din leverandør eller udvikler fra den ønskede løsning. Via det link du har modtaget fra dem, giver du deres løsning adgang til din aftale så løsningen kan integreres.

Fuld adgang via API
Vær opmærksom på, at en API-adgang giver en tredje part, som du har givet adgang, lov til at tilgå al data på din aftale. Hvis du har et Start-up-, Small Business- eller Professional-abonnement kan tredje parten lave alle de ændringer, de ønsker. Du bør derfor aldrig give API-adgang til en tredje part, hvis du ikke kender denne eller tredje parten ikke er anbefalet af e-conomic. På interne aftaler er det kun tilladt for tredje part at læse data på dine aftaler, men ikke foretage ændringer eller overføre data til aftalen.

Har du en aftale med en udvikler, om at få en applikation tilføjet dit e-conomic, vil du få en URL af ham/hende, som du skal følge, hvorefter at app'en vil optræde under:

  1. Det orange tandhjul ("Indstillinger") og "Alle indstillinger".
  2. "Udvidelser" og så "Apps".

For visse applikationer og aftaler fra før Marts 2015, vil det være en nødvendighed at følge nedenstående guide, for at give API-adgang til din aftale.

Er du udvikler?
Hvis du er udvikler, skal du kigge forbi vores developer site, der finder du al nødvendig information omkring dokumentation.

Sådan tilvælger du API

Her kan du se en video om, hvordan du benytter tillægsmodulet API i e-conomic. (Klik på Youtube ikonet i videoen, for at få åbnet videoen i Youtube).

  • Klik på det orange tandhjul ("Indstillinger") og så videre på "Alle indstillinger".
  • Klik på "Abonnement".
  • Under "Tillægsmoduler" sætter du hak ved "API".
  • I det næste vindue skal du så sætte hak i "Adgang" og klikke "Gem".


  • Adgangen til tillægsmodulet API er brugerdefineret. Superbrugeren har altid adgang til API, når tillægsmodulet er tilvalgt. Hvis evt. andre brugere også skal have adgang til API, skal superbrugeren selv tildele denne adgang, pr. bruger.

Eksterne links du kan finde nyttige!
Her kan du finde e-conomics prisliste
Her kan du læse mere på vores hjemmeside om API
Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om Tillægsmoduler
Læs mere om Fravælg/opsig tillægsmodul

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér ;-).

tillaegsmoduler/api · Sidst ændret: 2018/06/28 13:28 af Josefine Eckstrøm Lave
Visma e-conomic A/S