ForsideTillaegsmoduler Abonnement-abonnementskoersel

Udfør en abonnementskørsel

Denne artikel omhandler abonnementskørsel i tillægsmodulet Abonnement.

Når du har oprettet dine abonnementer, skal du tilknytte dine varer/ydelser og dernæst oprette abonnenter for så at udføre en abonnementskørsel.

Denne vejledning viser dig, hvordan du udfører en abonnementskørsel.

Sådan fakturerer du abonnenter

Her kan du se en video, der viser, hvordan du laver en abonnementskørsel og på den måde opretter fakturaer på dine abonnementer.

  • Tryk på fanen ”Salg” øverst i e-conomic.
  • Tryk på menuen ”Fakturering” til venstre, og vælg ”Abonnementer”.
  • Tryk på den grå knap ”Abonnementskørsel”
  • Udfyld felterne - se evt. "Oplysninger om felterne" nedenfor.
  • Tryk på ”OK” for at gemme.

Fakturaerne gemmes under fanen "Salg" → "Fakturering" → "Igangværende fakturaer" og kan til enhver tid bogføres. Hvis du har valgt at oprette dem som ordrer finde du dem under "Ordrer" i stedet for "Igangværende fakturaer" og kan herfra overføres til fakturering.


Hvad gør jeg nu?

Du har gennemført guiden, hvis du har oprettet et abonnement, tilknyttet vare(r) og/eller ydelse(r) og oprettet abonnenter og udført en abonnementskørsel.

Nu kan du opsætte Betalingsservice eller klikke på ét af de fire trin herunder, for at gå tilbage til et tidligere trin.

Opret et abonnement til at styre stamdata for abonnementet. Tilknyt vare(r)/ydelse(r), der skal opkræves via abonnementer. Vælg hvilke kunder/abonnenter, der skal have hvilke abonnementer. Udfør en abonnementskørsel, for at opkræve kunder


Oplysninger om felterne Bemærk, at ikke alle felter er obligatoriske

Felt Handling
Opret som*Vælg "Faktura" eller "Ordre".
Pr. dato*Startdatoen for abonnementet, der skal faktureres. Eksempel: For at fakturere andet kvartal, i et givent år, skal du indtaste ‘1. april 20xx’. Dette genererer fakturaer til alle abonnenter frem til og med "pr. dato".
Fakturadato*Datoen, du ønsker skal fremgå af fakturaer der dannes i abonnementskørslen.
Fra-/Til abonnementVælg, ét eller en række af Abonnementer, du ønsker at opkræve.
Én faktura pr. kunde Markér dette felt for at kombinere flere abonnementer i én faktura pr. abonnent.Hvis en abonnent er tilknyttet flere abonnementer, vil de enkelte abonnementer blive adskilt, af en blank linje, når de skrives på abonnentens faktura.
Overskrift/Tekst/
Tekst 2
Her kan du skrive en overskrift, du ønsker skal fremgå af fakturaer til dine abonnenter. Teksten gemmes til næste gang du laver en abonnementskørsel.
Forholdsmæssig opkrævningFor abonnementer indstillet til ‘Forholdsmæssig opkrævning', skal du vælge, om du ønsker at regulere 'Antal' eller 'Beløb', på abonnentens faktura.
IndeksIndeksering af prisen. For f.eks. at justere prisen til 3 % mere end den sidste faktura skal du indtaste 1,03.

Sådan starter du forfra med en abonnementskørsel

Hvis du vælger at markere/og slette alle fakturaerne/ordrerne igen, kan du naturligvis køre abonnementskørslen for samme periode. Du skal dog i den forbindelse være opmærksom på, om der er abonnementer, der har nået en Ophørsdato.

  • Har du flere abonnementer anbefaler vi, at du tager ét abonnement ad gangen, hvis du har mange abonnenter tilknyttet det enkelte abonnement, a.h.t. "kørselstiden" på din PC.

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Læs mere om Tillægsmodulet abonnement
Læs mere om Abonnementsmodulet og ejendomsselskaber


Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

tillaegsmoduler/abonnement-abonnementskoersel · Sidst ændret: 2018/04/13 11:06 af Andreas Rostved