ForsideSalgOpsaetning Feltet-x-og-y-pos

Felterne "X-pos." og "Y-pos." i funktionen Design og layout

Alle elementer i Design og Layout har en placeringsindstilling, der sørger for at elementet står helt korrekt, hver gang det skal bruges. I denne artikel, kan du lære hvordan indstillingerne fungerer og hvordan du bruger dem.

Se en video om funktionen

Her kan du om brugen af "X-pos." og "Y-pos." i funktionen Design og layout.

Sådan finder du funktionen

  • Tryk på fanebladet "Salg"
  • Tryk på "Opsætning" til venstre på skærmen
  • Vælg undermenuen "Design og layout"
  • Tryk på ikonet "Skabeloner" udfor den skabelonsamling, du ønsker at redigere
  • Tryk på ikonet "Layout", udfor den skabelon, du vil arbejde med
  • Tryk på blyanten ud for det element du vil arbejde med (eller klik på elementet i det lille billede af skabelonen øverst i midten på siden)

Sådan bruger du X-position og Y-position

For forståelsens skyld kan du forestille dig, at e-conomic opfatter alle dokumenter som et koordinatsystem, hvor punkt "0,0" er placeret øverst i venstre hjørne. Ved at angive en X-position (flytter elementet fra venstre mod højre) og en Y-position (flytter elementet fra top mod bund) kan du placere dine elementer, præcist som du ønsker, de skal stå.

Tal i disse felter, skal angives i millimeter. Skriver du '100' i feltet "X-pos." betyder det, at dit element placeres 100 mm (10 cm) inde fra venstre kant af dokumentet. Ligeledes vil en angivelse på '10' i feltet "Y-pos." betyde, at dit element placeres 10 mm (1 cm) nede fra øverste kant af dokumentet.

Vær opmærksom på at elementets placering, regnes fra midten af elementet. Det vil altså sige, at et element der er 100 mm (10 cm) bredt og er indstillet til en X-position på '100' (10 cm) ville stå 50 mm (5 cm) fra venstre kant af dokumentet, fordi der er 100 mm (10 cm) fra kanten af dokumentet, til midten af elementet. Med andre ord, skal du altid tage højde for elementets størrelse, når du angiver en position, for at sikre dig at elementet placeres korrekt.

Brug eventuelt en lineal til at opmåle, hvor dit element skal placeres.

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om Design og layout

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

salg/opsaetning/feltet-x-og-y-pos · Sidst ændret: 2018/10/31 13:26 af Andreas Rostved