ForsideSalgOpsaetning Design-og-layout-rediger-element

Redigér et element

Du har mulighed for at rette i elementerne i dine forskellige skabeloner. Måske ønsker du at benytte en anden skrifttype, måske vil du have dit element placeret et andet sted, eller måske vil du bare have at skriften skal være noget større.

Sådan redigerer du et element

Her kan du se en video, der viser dig, hvordan du redigerer et element. Hvis du klikker på Youtube ikonet i videoen, kommer du ind på e-conomic's Youtube kanal.

  • Tryk på fanen "Salg" øverst i e-conomic.
  • Vælg menuen "Opsætning" i venstre side af skærmen.
  • Tryk på punktet "Design og layout" i menuen til venstre.
  • Tryk på ikonet "Skabeloner" til højre for for den skabelonsamling, du ønsker at ændre.
  • Tryk på ikonet "Layout" til højre for den skabelon, du ønsker at ændre.

For at kunne redigere et element, skal du klikke på blyantikonet, ud for elementet, som du ønsker at redigere. Du kan også klikke direkte på det pågældende element, ved at bevæge musen hen over billedet.

Nedenfor, i feltforklaringen, kan du se, hvordan du generelt redigerer i de enkelte felter.


Oplysning om Felterne

Felt Handling
TypeVælg "Typen (billede, kolonner eller tekst)" i rullelisten. NB: Vær opmærksom på, at der kun kan oprettes ét element, af typen kolonner
PlaceringVælg din placering i rullelisten.
X-pos.Angiv, hvor dit element skal placeres inde på siden
Y-pos.Angiv, hvor dit element nede på siden (regnet fra ”papirets” øverste kant)
B (mm) / H (mm) Indtast elementets bredde og højde (i mm)
RammefarveAngiv tallene (farvekoden) for den farve du ønsker på dine rammer, f.eks 0,0,0
Bg.farveHer indsætter du tallene (farvekoden) for baggrundsfarven i dit element - Læs eventuelt artiklen "Farver i design og layout" for mere information om brug af farvekoder.
LinjehøjdeIndtast linjehøjden. Ved at ændre linjehøjden, får du mere "luft" mellem dine linjer.
BilledeHer kan du indsætte dit billede (hvis du har valgt typen "Billede"), når du først har uploaded det i billedarkivet
TopHer kan du angive en kode (på tykkelsen på linjen f.eks 0,20) og få sat en linje i toppen af dit element, i samme længde som dit element og i samme farve, som du har angivet i din rammefarve
LuftHer angiver du, hvor meget luft, der skal være mellem din tekst og rammen
BundHer kan du angive en kode (på tykkelsen på linjen f.eks 0,20) og få sat en linje i bunden af dit element, i samme længde som dit element og i samme farve, som du har angivet i din rammefarve
LuftHer angiver du, hvor meget luft, der skal være mellem din tekst og rammen
VenstreHer kan du angive en kode (på tykkelsen på linjen f.eks 0,20) og få sat en linje i venstre side af dit element, i samme højde som dit element og i samme farve, som du har angivet i din rammefarve
LuftHer angiver du, hvor meget luft, der skal være mellem din tekst og rammen
HøjreHer kan du angive en kode (på tykkelsen på linjen f.eks 0,20) og få sat en linje i højre side af dit element, i samme højde som dit element og i samme farve, som du har angivet i din rammefarve
LuftHer angiver du, hvor meget luft, der skal være mellem din tekst og rammen
T2Den øverste streg i kolonneelementet
TekstHer skriver du teksten, du vil have i dit element. f.eks Valuta. Du kan evt. indsætte "Dynamiske felter" så du får hentet informationen fra e-conomic automatisk. F.eks kan du få hentet den pågældende kundes valutatype, ved at indsætte det dynamiske felt, der ser således ud [Valuta].
URL (link)Benytter du dette felt, kan du skrive en webadresse, og på denne måde indsætte et link i f.eks din faktura. Indsæt den URL-adresse du ønsker at linke til, og hele element vil blive et link på PDF. Både web og e-mail (mailto:) links understøttes. Da feltet URL fuldt ud understøtter alle tilgængelige flettefelter, kan dette også bruges i.f.m. "dynamiske" links - fx kan du linke til et kreditkort betalingssystem e.l.

Bemærk: Nogle PDF-visere - især Adobe Reader - vil komme med en sikkerhedsfejl, hvis du klikker på et link, på en PDF-fil, vist i en browser. Dette kan kun "omgås" ved at gemme PDF'en først og derefter se den udenfor en browser
SkrifttypeHer kan du vælge skrifttypen for dit element
FarveHer indsætter du tallene (farvekoden) for tekstfarven i dit element - Læs eventuelt artiklen "Farver i design og layout" for mere information om brug af farvekoder.
Tekst før
(typen Kolonne - "indhold")
Her kan du sætte et tegn eller en tekst ind, som du vil have før indholdet i din kolonne f.eks kr. 5800,00.
Tekst efter
(typen Kolonne - "indhold")
Her kan du sætte et tegn eller en tekst ind, som du vil have efter indholdet i din kolonne f.eks % 10.
JusteringHvordan skal teksten være justeret - højre, venstre eller centeret
Afstand
(typen Kolonne - "overskrift")
Den afstand i m.m. du ønsker din kolonneoverskrift placeret fra toppen.
Afstand
(typen Kolonne - "overskrift")
Den afstand i m.m. du ønsker din kolonneoverskrift placeret fra bunden.
Lodret justering
(typen Kolonne - "indhold")
Du kan vælge om du vil have indholdet justeret - top, centreret eller i bund. Du skal være opmærksom på, at der er en begrænsning i feltet, således at lodret justering til bund, på kolonnen IKKE virker, hvis der også er flueben i feltet ”ombryd tekst”.
Ombryd tekstHvis du har meget tekst, skal du sætte flueben i "Ombryd tekst". Ellers vil du KUN få din tekst med, indenfor elementets bredde, og ikke i elementets højde (teksten udfyldt nedenfor).
Hvis du kopierer tekst ind her, så vær opmærksom på, at teksten kan indeholde, ikke synlige, uønskede tegn, der betyder, at teksten ikke "ombrydes" ordentligt (du kan evt. benytte Notepad til at fjerne uønskede, ikke synlige, tegn i teksten)
Udpunkt.Sætter punktum'er i feltets bredde
Str.Størrelsen på din skrifttype
F/K/Uangiv om teksten skal være fremhævet, kursiv eller understreget


Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om Arbejd med dit layout


Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

salg/opsaetning/design-og-layout-rediger-element · Sidst ændret: 2019/05/01 16:40 af Kathrine Grotkær Sørensen