ForsideSalg Nemhandel

Hvad er Nemhandel?

Standarden NemHandel er en teknologi, som gør det muligt at sende elektroniske fakturaer nemt og sikkert via internettet.

Med NemHandel modtager du en elektronisk kvittering, når din faktura er nået frem til modtageren. Alle offentlige myndigheder og institutioner er klar til modtage NemHandel-fakturaer, det samme er en række private virksomheder.

Hvilket format

Udover de oplysninger, som en faktura til det offentlige skal indeholde, skal den også omdannes til en elektronisk faktura i OIOUBL-format (OIOUBL/OIOXML).

OIOUBL er et særligt filformat, som er valgt af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling - IT og Telestyrelsen - som det sprog, alle offentlige myndigheder skal kunne bruge til elektronisk fakturering. Det er valgt som et fælles "sprog", som alle elektroniske regninger til det offentlige skal være skrevet på. Når alle regninger er skrevet på "samme sprog", sikrer man, at alle de offentlige økonomi- og faktureringssystemer kan "læse og forstå" sproget.

Profiler i NemHandel

Når din kunde er tilmeldt EAN/GLN fakturering via Nemhandelsregisteret, benytter den pågældende kunde en profil hos Nemhandelsregisteret. Profilen fastsætter hvilke data modtageren kan forstå og dermed modtage via NemHandel, kort sagt.

Hos e-conomic sender vi EAN/GLN-fakturaer til Nemhandelsregisteret via en profil der hedder Nes Profile 5. (i billedet nedenfor kan du se en kunde, der er oprettet med den korrekte profil i Nemhandel) D.v.s. din kunde skal være registreret til denne profil i Nemhandelsregisteret, før kunden kan modtage EAN/GLN-fakturaen fra e-conomic.

Du har selv mulighed for at undersøge, hvilken profil(er) din EAN/GLN-kunde er oprettet med. Hvis du klikker på linket nedenfor, kommer du ind på en side hvor du kan skrive din kundes EAN/GLN nummer i søgefeltet - "Modtager".

Søg i Nemhandels modtageroversigt


Eksterne links du kan finde nyttige!
Her kan du finde svar på spørgsmål om Nemhandel.


Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om EAN/GLN fakturering/offentlig fakturering/NemHandel
salg/nemhandel · Sidst ændret: 2020/06/10 08:57 af Andreas Rostved