ForsideSalg Kunder-kunder-rediger-kunde

Rediger kunde

Hvis du ved oprettelsen af en kunder, er kommet til at skrive det forkerte CVR nummer eller din kunde flytter adresse, kan du sagtens redigere din kunde, så du altid er sikker på at du har de rigtige data inde på dine kunder.

Her kan du se en video om, hvordan du ændrer dine kunders oplysninger, hvis de evt. får ny adresse. Ved at klikke på Youtube ikonet i videoen, kommer du ind på vores YouTube kanal, hvor der ligger en masse andre videoer.

Sådan redigerer du en kunde

  1. Klik på "Salg" → "Kunder"
  2. Vælg "Kunder" i menuen til venstre
  3. Klik på blyanten ud for kundens navn og rediger felterne.

Her kan kundes oplysninger tilføjes under fire forskellige faner; "Generelt", "Øvrigt", "Levering" og "E-mail" - du kan se oplysninger om felterne under hvert billede. Bemærk, at ikke alle felter er obligatoriske.


Kunde Generelt
Nr. Indtast det ønskede kundenummer. Nummeret skal være unikt for denne kunde. Kundenummeret kan maks. være 9 cifre og kun heltal. Hvis du har valgt “Automatisk nummerforslag” under “Kundeopsætning”, udfyldes feltet automatisk
Gruppe Inkludér kunden i denne gruppe
CVR-nr.CVR/momsnr. Kundens virksomhedsregistreringsnummer. Udfyld cvr.nr. og tryk på TAB tasten → du får nu automatisk udfyldt informationer om: Navn, Adresse, Postnr, By, E-mail og Telefonnr. hentet direkte fra cvr.nr. registeret, naturligvis forudsat at kunden og informationerne er registeret der. Vær venligst opmærksom på: er du kommet til at udfylde cvr.nr. forkert, så er du nødt til at klikke på "Annuller" og starte forfra med oprettelsen, da systemet ellers IKKE kan hente de nye cvr.nr. informationer.
Navn Navn på kunden - kan maks. være 255 tegn.
Adresse Gadenavn, nummer og evt. postboks - kan maks. være 255 tegn.
Postnr. Kundens postnummer
By Kundens by
Land Kundens land
E-mail Kundens e-mail-adresse. Bemærk at du kan angive flere e-mail adresser i dette felt, adskilt af et mellemrum. Har du brug for at sende kopi af faktura e.l. til andre, kan du også oprette en eller flere e-mailadresser under kundens kontaktpersoner.
Telefon/Fax Telefonnummer og/eller faxnummer
Mobil Mobilnummer
Betalingsbetingelse Vælg eksisterende, eller opret nye betalingsbetingelser
Hjemmeside Kundens hjemmeside
AdgangÅben: Sæt flueben i den lille boks, for at varen kan benyttes til fakturering m.v. (så din vare er "åben").
Spærret: Fjern fluebenet i den lille boks for at forhindre at varen kan benyttes til fakturering m.v. (din vare er "spærret"). Det kan f.eks. være relevant, hvis varen ikke benyttes længere /er udgået af sortimentet


Kunde Øvrigt
Momszone Angiver, om varen er solgt indenlands, i EU eller i det øvrige udland
NemHandel-type Her angiver du, hvorvidt din kunde benytter sig af EAN-nr., CVR-nr eller P-nr., såfremt de benytter sig af NemHandel
EAN nr.Her skriver du kundens EAN nr., hvis du skal sende elektroniske fakturaer
P-nr.
Valuta Betalingsvalutaen
Layout Udfyldes automatisk med layoutet fra kundeopsætningen. Du kan naturligvis vælge et andet layout eller oprette et helt nyt layout til dine fakturaer osv.
Konteringsnr.Her skriver du oplysninger til din kunde, når du sender en EAN faktura
KreditmaksimumHer kan du angive et maksimum for den pågældende kundes kredit. Når maksimum nåes i forbindelse med en ordre/tilbud/faktura vil du få en advarsel om "Kundens saldo + det samlede bruttobeløb er større end kreditmaksimum". Hvis maksimum allerede er overskredet, vil du få en advarsel før du opretter en ny ordre/tilbud/faktura - "ADVARSEL: Kundens saldo er større end eller lig med kreditmaksimum". Kreditmaksimum anføres altid i DKK (aftalens grundvaluta)
Rabat %Her kan du indtaste en fast rabat i %. Når du efterfølgende opretter tilbuds- ordre- eller fakturalinjer på kunden, vil rabat procenten automatisk blive foreslået i fakturalinjen. Den kan naturligvis redigeres.

Hierarkiet for denne rabatmulighed ser således ud:

Kunde: Hvis en rabat er angivet på kunden, anvendes den på tilbuddet, ordren eller fakturaen (men kan selvfølgelig overskrives manuelt på den enkelte linje).

Kundegruppe: Kundegrupperabatter anvendes på alle kunder i gruppen, men hvis der samtidig er angivet en kunderabat for en kunde i gruppen, anvendes kunderabatten og ikke kundegrupperabatten for denne kunde.

Linjerabat: Linjerabatter udfyldes nu automatisk med kunderabatten eller kundegrupperabatten på kunden, der er angivet på tilbuddet, ordren eller fakturaen, men kan efterfølgende stadig justeres manuelt.

Hvis kunden/kundegruppen ændres, erstattes rabatterne på alle linjer - herunder manuelt justerede rabatter - med rabatten for den valgte kunde/kundegruppe.

Benytter du tillægsmodulet Lagerstyring findes dette felt IKKE på din kunde.


Kunde Levering
Leveringssted Indtast eller vælg leveringsstedet
Attention Kontaktperson - eller afdeling hos kunden - kan maks. være 255 tegn
Deres reference Vælg den eksisterende, eller opret en ny kontaktperson
Vores reference Vælg den eksisterende, eller opret medarbejderen i medarbejderkartoteket. Dette felt kan bruges til at styre f.eks. salgsprovisioner.


Kunde E-mail
E-mail til fakturaer Angiv kundens ønskede E-mail til modtagelse af fakturaer.
E-mail til ordrer Angiv kundens ønskede E-mail til modtagelse af ordrer.
E-mail til tilbud Angiv kundens ønskede E-mail til modtagelse af tilbud.

Når du har udfyldt felterne i indtastningsområderne og klikket på "Gem" eller "Gem og opret ny" (for automatisk at gøre klar til at oprette en ny kunde), kan du se kunden i listeområdet.

  • Når der er registreret posteringer på en kundekonto, kan du ikke slette den, men du kan spærre kundens konto

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om Ny faktura
Tilbage til emnet og læs mere om Kunder
Tilbage til emnet og læs mere om Erhvervelse i EU-lande


Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

salg/kunder-kunder-rediger-kunde · Sidst ændret: 2019/07/24 17:18 af Kathrine Grotkær Sørensen