ForsideSalg Kunder-kundegrupper-ny-kundegruppe

Ny kundegruppe

For at kunne oprette en ny kunde er det nødvendigt at have en kundegruppe.

Det er praktisk at gruppere en virksomheds kunder (f.eks. ‘indenlandske’ og ‘udenlandske’ kunder) og at tilknytte gruppemedlemmerne samme konto, f.eks når du genererer rapporter.

Sådan opretter du en kundegruppe

Her kan du se en video om, hvordan du opretter en kundegruppe. (Klik på Youtube ikonet i videoen, for at få åbnet videoen i Youtube).

  1. Klik på "Salg" > "Kunder" > "Kundegrupper"
  2. Klik på knappen "Ny kundegruppe" over listeområdet
  3. Udfyld felterne - se evt. beskrivelser af felterne nedenfor
  4. Klik på "OK"

  • Bemærk, at for at kunne oprette en ny kunde er det også nødvendigt at oprette en standardopsætning for kunder.
  • Når kunden er tilknyttet gruppen, kan kundegruppen ikke slettes.


Oplysninger om felterne

Felt Handling
Nr.Indtast det ønskede gruppenummer. Maksimum ni tegn, kun heltal.
NavnDet ønskede navn på gruppen (f.eks. indenlandske kunder/udenlandske kunder).
KontoSamlekontonummeret for kundegruppen. Indtast det ønskede kontonummer, eller vælg en konto ved at klikke på ikonet ‘…’.
Rabat %Her kan du indtaste en fast rabat i %. Når du efterfølgende opretter tilbuds- ordre- eller fakturalinjer på kunden, vil rabat procenten automatisk blive foreslået i fakturalinjen. Den kan naturligvis redigeres.

Hierarkiet for denne rabatmulighed ser således ud:

Kunde: Hvis en rabat er angivet på kunden, anvendes den på tilbuddet, ordren eller fakturaen (men kan selvfølgelig overskrives manuelt på den enkelte linje).

Kundegruppe: Kundegrupperabatter anvendes på alle kunder i gruppen, men hvis der samtidig er angivet en kunderabat for en kunde i gruppen, anvendes kunderabatten og ikke kundegrupperabatten for denne kunde.

Linjerabat: Linjerabatter udfyldes nu automatisk med kunderabatten eller kundegrupperabatten på kunden, der er angivet på tilbuddet, ordren eller fakturaen, men kan efterfølgende stadig justeres manuelt.

Hvis kunden/kundegruppen ændres, erstattes rabatterne på alle linjer - herunder manuelt justerede rabatter - med rabatten for den valgte kunde/kundegruppe.

Benytter du tillægsmodulet Lagerstyring findes dette felt IKKE på din kunde. Benytter du tillægsmodulet Abonnement/Projekt kan du KUN benytte rabatten, hvis du opretter en faktura direkte - altså uden om fakturerings funktionen i tillægsmodulet.
LayoutHer kan du vælge et standard layout for din kundegruppe. Når du opretter en kunde, der tilhører denne kundegruppe, vil den automatisk få layoutet, du har valgt her.


Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om kunder
Tilbage til emnet og læs mere om fanebladet Indstillinger
salg/kunder-kundegrupper-ny-kundegruppe · Sidst ændret: 2017/05/09 10:58 (ekstern redigering)