e-copedia

e-copedia - din hjælp til e-conomic
ForsideSalg Ean-faktura

EAN/GLN fakturering/offentlig fakturering/NemHandel

Kært barn har mange navne, men de dækker over det samme, nemlig at fakturering til alle offentlige myndigheder og institutioner, skal ske via EAN faktura (European Article Numbering) (elektroniske NemHandels fakturaer).

Pakke og funktions oversigt
Pakke Start-up Small Business Professional
Funktion inkluderet
Hvis du har en Start-up aftale og du ønske denne funktion, skal du som minimum opgradere din aftale til en Small Business.

Har du en Start-up aftale men har behov for at sende EAN fakturaer eller hvis du har behov for at sende til EAN nr. der ikke er registreret i NemHandel, kan du med fordel oprette en Starter Profil hos SPROOM og sende dem gratis afsted.

I e-conomic kan du sende fakturaer og kreditnotaer via EAN/GLN.

Du kan se her hvad du skal gøre for at oprette, bogføre og sende en EAN/GLN-faktura. Skulle det dog ikke gå helt efter hensigten, kan du også finde en løsning på det.

Når du sender en EAN/GLN faktura i e-conomic, sendes den via Nemhandelsregisteret, i formatet OIOUBL, hvilket de offentlige myndigheder skal kunne modtage senest maj 2011.

Nedenfor kan du se flowet en EAN/GLN faktura kører igennem, før din kunde modtager den.

 1. EAN faktura sendes fra e-conomic
  Offentlig institutioner skal kunne modtage det format e-conomic sender i, nemlig NES profile 5. Du kan søge manuelt i Nemhandels register for at undersøge om modtager er registreret, og om de er regostreret til at modtage NES profil5 . Hvis modtager ikke er registreret i Nemhandels register med rette profil (NES profil 5,) kan vi ikke sende til dem.

 2. e-conomic slår op i Nemhandels register ved afsendelse af EAN fakturaen.
  EAN nummer benyttes til at finde modtageradressen på den server, som modtager (kunden) ønsker at modtage fakturaen på. Eks: man laver et opslag i telefonenbogen på et telefonnummer (EAN) for at finde en postadresse (Severen). Findes modtagers adresse hos Nemhandel, sendes fakturaen videre fra Nemhandel til modtageren.

 3. EAN fakturaen modtages på kundens server (hvis der ikke er kø e.l.) og herfra sendes den videre til modtager (kunden).
  Disse servere kan indimellem være belastede ("Postkassen er fuld")og der kan derfor forekomme fejl og være kø. Prøv evt. at sende din faktura om aftenen eller i en weekend.

EAN/GLN-lokationsnummeret et nummer, der entydigt identificerer den pågældende "indehaver" af nummeret. "EAN" står for "European Article Numbering". Betegnelsen EAN-lokationsnummer er dog ikke længere tidssvarende, selvom den bliver flittigt brugt over alt i det offentlige, da lokationsnummersystemet siden er blevet udvidet til at omfatte hele verden og ikke kun Europa. Derfor er der ret beset tale om GLN-numre (Global Location Numbers), da det ikke længere kun er Europa, som denne nummerstruktur omfatter. Da betegnelsen EAN-nummer er gennemgående på fakturaer, blanketter og i fakturahåndteringssystemer, bruges denne betegnelse dog stadig flittigt.

Hvad er Nemhandel?

Bogfør og send en EAN/GLN-faktura

Vedhæft et bilag til din EAN-faktura

Se hvordan en EAN/GLN-faktura ser ud

Find EAN-faktura, der ikke er modtaget hos kunden

Find en bogført/sendt EAN/GLN-faktura

Ret EAN/GLN-faktura, der er bogført forkert (ikke sendt som EAN/GLN-faktura)

OIOUBL felter

OIOXML felter

Tip og trick
Du kan også sende en EAN/GLN-faktura til en privat kunde, dog skal den private kunde være oprettet i NemHandelsregisteret, hvis det skal sendes via e-conomic. Hvis kunden ikke er medlem af NemHandelsregistret, henviser vi til SPROOM

 • Kun virksomheder som et tilsluttet Nemhandelsregistret vil kunne modtage EAN/GLN fakturaer/kreditnotaer via e-conomic.
 • Du kan IKKE udsende en EAN/GLN-faktura, fra en demo- eller fra en Start-up aftale.
 • Det er ikke muligt at sende Rykkere, Kundekontokort, Ordre og Tilbud via EAN/GLN-faktura.

Eksterne links du kan finde nyttige!
Mere information om OIOUBL formatet
Søg i Nemhandels modtageroversigt
Send din faktura gratis i OIOXML format med Sproom
Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Læs mere om Salg
Læs mere om Ny kunde
Læs mere om Bogfør og send fakturaer
Læs mere om CPR-nr. på NemHandels fakturaer
Læs mere om Send din faktura med opkrævning via MobilePay
Læs mere om Opkræv dine kunder med MobilePay
salg/ean-faktura · Sidst ændret: 2017/09/18 13:55 af Andreas Rostved
Visma e-conomic A/S