ForsideRykkere Bogfoer-og-udsend-en-rykker

Bogfør og udsend en rykker

Hvis du vælger at rykke kunden, skal betalingsbetingelsen som udgangspunkt sættes til netto 0 dage. Det er det navn, du giver betalingsbetingelsen, fx ”Betal venligst omgående” der kommer til at stå på rykkeren.

Betalingsbetingelser til rykkere oprettes – ligesom andre betalingsbetingelser i systemet.

Du kan sende rykkere, hvis du har Small Business- eller Professional pakke. Hvis du har en Start-up pakke skal du skifte din pakke, før du kan sende rykkere i e-conomic.

Sådan bogfører og udsender du en rykker

Her kan du se en video om, hvordan du bogfører en rykker

Vær opmærksom på at ændre nummerserie for dine rykkere, så de ikke ligger i samme nummerrække som faktura.


  1. Vælg de kunder, du vil udsende rykkere til, ved at klikke til højre for de enkelte kunder eller på "Markér alle" over listeområdet.
  2. Klik på "Bogfør valgte".
  3. Udfyld felterne - se evt. "Oplysninger om felterne" nedenfor.
  4. Afslut ved at klikke på "Ja".


Oplysninger om felterne (bogfør og send)

Felt Handling
Vis rykkereMarkér denne, hvis du vil have vist dokumentet, når det er bogført/e-mailet. En PDF-fil, der indeholder alle valgte dokumenter genereres og kan udskrives.
BogførBogfør er valgt som standard og betyder at du bogfører rykkeren uden at sende den.
Bogfør og e-mailMarkér denne, hvis du vil bogføre og e-maile de valgte dokumenter. Kundens e-mail-adresse skal indtastes under kunder, før dokumenterne kan e-mailes.
Klik på pilen til højre for ‘Bogfør og e-mail’ for at sende dokumentet i en digitalt signeret fil.

Nogle gange betaler kunden kun fakturabeløbet, hvorefter du kan beslutte at annullere udestående renter og/eller rykkergebyrer.

  • En given rykker (1, 2 eller 3) kan kun bruges én gang pr. faktura. Hvis du f.eks. tilbagefører Rykker 1 og efterfølgende vil sende en rykker til kunden, skal du bruge Rykker 2.
  • Hvis du er kommet til at bogføre f.eks en rykker 1 med forkert dato, kan du godt tilbageføre rykkeren, men du kan IKKE udsende en ny rykker, FØR du har nået forfaldsdatoen på den fejlagtige rykker.
  • Hvis du laver en rykkerkørsel på flere kunder og ikke alle kunder har en e-mailadresse, så bør du først vælge at "Bogfør og email". Herefer vil e-conomic fortælle (i et popup billede) at et antal rykkere ikke er bogført. Disse står tilbage på listen, klar til at blive markeret igen og bogført, hvor du denne gang vælger at sætte flueben ved "vis x rykker(e)". Disse rykkere kan du vælge at udskrive, og sende med post til dine kunder.

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om Før du sender en rykker


Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

rykkere/bogfoer-og-udsend-en-rykker · Sidst ændret: 2018/04/19 09:58 af Andreas Rostved