ForsideRegnskab Kassekladder-ny-postering-flerbenet-postering-i-kassekladden

Opret flerbenet postering i din kassekladde

Modtager du f.eks et købsbilag fra en kreditor, som skal fordeles over flere forskellige konti, kan det sagtens lade sig gøre at postere, sådan et bilag, i din aftale.

Du kan kan nemlig lave det man kalder "etbenede" posteringer - altså posteringer, hvor man kun udfylder 1 konto, ud af de 2 mulige i samme linje.

Sådan opretter du en flerbenet postering

Vælg den kassekladde, som du vil bogføre i, f.eks "daglig" og klik på "Ny postering".

Nu opretter du den første postering, skal du ikke udfylde mere end du kan se nedenfor.

Klik herefter på "Gem og fortsæt".

Nu bogfører du den anden omkostning, og udfylder linjen, som vist nedenfor.

Indtil videre har du altså, samlet set, debiteret kr. 1001,- (de 250,- og de 751,-) og du mangler nu at bogføre, ”hvor” pengene er trukket fra.

Her vil konteringen afhænge af, om du vil bogføre på en kreditor, eller om pengene er kommet ”direkte” fra din bank.

Du vil i feltet Saldo kunne se et beløb. Dette er beløbet, der endnu mangler at blive bogført, så din kassekladde stemmer altså ikke endnu.

Nu skal du bogføre på din bank jf. nedenstående eksempel (hvis det var din kreditor, skulle du naturligvis vælge kreditorens nummer her).

Klik på "Ny postering" og udfylde de relevante oplysninger - i denne postering modposteres det på banken.

Du vil nu have posteringerne liggende i kassekladden, og de vil være klar til at blive bogført. Du kan se på saldoen at de stemmer.

Denne fremgangsmåde, kan du selvfølgelig benytte på andre typer posteringer. Du skal blot undlade at udfylde modkontoen. Du kan også løbende tjekke saldoen (tjekke om din kassekladde balancerer), det skal den nemlig gøre, før du "får lov" til at bogføre.

Det sker ofte, når man får en faktura, at de enkelte linjer er uden moms. Husk at ligge momsen oveni de enkelte posteringer, for at få det til at stemme.


Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om Kassekladde Daglig

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

regnskab/kassekladder-ny-postering-flerbenet-postering-i-kassekladden · Sidst ændret: 2017/05/09 10:58 (ekstern redigering)