ForsideRegnskab Eksport-af-bankbetalinger

Eksport af bankbetalinger

Når du har registreret dine leverandørfakturaer i kassekladden og har valgt den ønskede betalingstype, har du mulighed for at danne en fil med leverandørbetalinger, som du kan indlæse i din bank.

Har du IKKE valgt en betalingstype, når du bogfører dine leverandørfakturaer, kan du ikke se nogle betalingslinjer under "betalinger".

Du kan altid efterfølgende redigere i din posteringslinje i kassekladden (før du bogfører dine posteringer) og tilføje en betalingstype, så du kan eksportere betalingerne.

Her kan du se en video om, hvordan du eksportere bankbetalinger. (Klik på Youtube ikonet i videoen, for at få åbnet videoen i Youtube).

I e-conomic kan man p.t. ikke vælge mellem et kort eller et langt advis, når man sender sine betalinger til banken. Advis'et er automatisk sat til et langt advis, hvilket betyder, at du kan sende beskeder på op til 100 karakterer. Du skal være opmærksom på, at det også kan betyde, at du dermed skal betale for at overføre betalingerne i nogle banker

Sådan eksporterer du dine betalinger (indland og udland)

 • Klik på "REGNSKAB" i toppen og herefter "BANK" i menuen til venstre
 • Klik på "Betalinger"
  • Hvis du har udenlandske betalinger i anden valuta, skal du klikke på knappen "Ny søgning" og vælge den korrekte valuta for at søge leverandørbetalingerne frem. Du har også mulighed for blot at lave en ny søgning, hvis du vil specificere betalinger inden for en bestemt leverandør eller en bestemt periode
 • Sæt flueben i de betalinger du vil eksportere
 • Klik på knappen "Eksportér valgte betalinger"
 • Udfyld felterne i pop op vinduet (se oplysninger om felterne nedenfor)
 • Klik på knappen "OK"
 • Klik på ”Download file”
 • Klik på ”Gem fil”
 • Gem herefter filen på din computer - også er den klar til at blive indlæst i din bank. Vejledning hertil findes i det enkelte bankprogram - ellers kan du kontakte bankens hotline

Vær opmærksom på!
Du kan ikke overføre kreditbeløb. Du kan dog kombinere betalinger med samme dato og leverandør, da kreditnotaen vil blive modregnet i den samlede betaling. Dog vil denne indstilling gælde for alle betalinger i filen, der har samme dato og leverandør. Husk at kreditnotaen skal oprettes med betalingsoplysninger, for ellers vil den ikke fremgå i "Betalinger"

Oplysninger om felterne i pop op vinduet
Når du vælger nedenstående indstillinger i din eksport af betalinger, bliver de gemt som standard-indstillinger for dine fremtidige betalingseksporter. Du kan dog naturligvis altid ændre i dem

Felt Handling
BetalingsdatoHer kan du vælge din betalingsdato for fakturaerne
Ingen datoer førEr denne valgt, vil de betalinger, der ligger FØR betalingsdatoen, blive rykket frem til betalingsdatoen, i din bankfil.
Eks: din betalingsdato er sat til den 25.10.10. Du har 3 betalinger på h.h.v. den 02.10.10. 24.10.10 og den 05.11.10. Når du danner din bankfil, vil dine betalinger pr. den 02.10.10 og 24.10.10 være rykket frem til 25.10.10. Betalingen pr. 05.11.10 vil naturligvis bibeholde betalingsdatoen
Foretag alle indbetalinger denEr denne valgt, vil datoen for ALLE dine betalinger være betalingsdatoen, du har sat.
Bankkonto Valg af bank som filen skal indlæses i og konto til betaling.
Opret betaling i kassekladden Hvis programmet automatisk skal oprette ”Kreditorbetaling”, skal man blot vælge kassekladde.
Kombinér betalinger med samme dato og kreditorSæt flueben i boksen, hvis du ønsker betalingerne samlet til én betaling i din bankfil og i din kassekladde. Vær opmærksom på at den samlede tekst i tekstfeltet i posteringslinjen max kan være 250 karakterer - hvis der der er flere, vil disse blive slettet
Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Læs mere om Opsætning, indtastning og eksport af betalinger


Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

regnskab/eksport-af-bankbetalinger · Sidst ændret: 2018/04/05 11:38 af Andreas Rostved