e-copedia

e-copedia - din hjælp til e-conomic
ForsideRegnskab Automatisk-afstemning-af-bankposteringer

Automatisk afstemning af bankposteringer

Denne funktion afstemmer bankposteringer i forhold til posteringer på beholdningskonti efter dato, beløb og forskellige indstillinger, du vælger.

Sådan afstemmer du automatisk posteringer

Her kan du se en video om, hvordan du afstemmer dine posteringer i banken og regnskabsprogrammet automatisk. (Klik på Youtube ikonet i videoen, for at få åbnet videoen i Youtube).

Du afstemmer automatisk posteringerne på beholdningskontoen og den importerede bankpostering således:

  1. Klik på "Regnskab", så på "Bank" og videre til "Bankafstemning".
  2. Vælg "År" og "Periode", der skal afstemmes.
  3. Klik på "Afstem automatisk".
  4. Udfyld felterne - se evt. "Oplysninger om felterne" nedenfor.
  5. Klik på "Udfør".

Posteringer, som er afstemt, markeres automatisk med ikonet "Afstemt"
Hvis du trykker på en afstemt post vil e-conomic markere posten, du klikkede på, og den post der er afstemt mod. På den måde kan du se, hvilke poster der er afstemt mod hinanden.

For at bevare overblikket, kan du altid skjule eller vise afstemte poster, ved at klikke på ikonet, der ligner en kæde. Yderst til højre i enten højre eller venstre side af bankafstemningen. Hvis kæden er grøn, vises alle poster. Hvis kæden er orange, vises kun poster, du endnu ikke har afstemt.

Oplysninger om felterne

Felt Handling
‘Antal dage +/-’ Det antal dage, der skal regnes mellem en posterings bogføringsdato på beholdningskontoen og en bankposterings bogføringsdato. Lad feltet stå tomt for kun at tillade posteringer samme dag.
‘Tillad flere bankposteringer til en postering’ Markér dette for at tillade, at flere bankposteringer afstemmes mod en postering på en beholdningskonto. NB: Hvis det markeres, ignoreres antal dage i ‘Antal dage +/-’.
‘Tillad flere posteringer til en bankpostering’ Markér dette for at tillade, at flere posteringer afstemmes mod en bankpostering. NB: Hvis det markeres, ignoreres antal dage i ‘Antal dage +/-’.

OBS Når man tillader en-til-mange eller mange-til-en (tillad flere bankposteringer til en postering/tillad flere posteringer til en bankpostering), kombinerer afstemningen typisk max 5 poster (i praksis afhænger grænsen af, hvor mange poster der er ’at vælge imellem’).

Relaterede artikler
Sådan importerer du en bankpostering

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Læs mere om Bankafstemning

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér ;-).

regnskab/automatisk-afstemning-af-bankposteringer · Sidst ændret: 2018/05/01 09:22 af Andreas Rostved
Visma e-conomic A/S