ForsideRegnskab Automatisk-afstemning-af-bankposteringer

Automatisk afstemning af bankposteringer

Når du har importeret dit kontudtog fra banken med alle dine bankposteringer og samtidig ikke bruger "Overfør"-funktionen i Bankafstemning til at afstemme dine posteringer, så har du mulighed for at få hjælp til afstemningen.

Med Automatisk afstemning finder og afstemmer systemet de posteringer, der matcher ud fra dato og beløb. Du skal kun opsætte, hvor stort datospænd der må være mellem posteringerne, der skal afstemmes, og om du ønsker at tillade flere beholdningskontoposteringer til én bankpostering og omvendt. Herefter får du systemet til at klare afstemningen med ét klik.

Sådan opsætter du Automatisk afstemning

  1. Klik på fanen "Regnskab".
  2. Klik på "Bank" i menuen til venstre og vælg "Bankafstemning".
  3. Klik på "Gå til indstillinger" på det grå ikon med tandhjulet i højre hjørne.
  1. Vælg antallet af dage, du ønsker, at der maksimalt må være mellem de afstemte posteringer.
  2. Vælg, om du ønsker at "Tillade flere beholdningskontoposteringer til en bankpostering". Hvis feltet markeres, ignoreres antal dage sat.
  3. Vælg, om du ønsker at "Tillade flere bankposteringer til en beholdningskontopostering". Hvis feltet markeres, ignoreres antal dage sat.

Når det er opsat, er du klar til at lade systemet foretage en Automatisk afstemning. Klik på "Afstem automatisk".

Ud fra din opsætning angivet ovenfor, har den Automatiske afstemning nu matchet posteringer ud fra dato og beløb. De afstemte posteringer er nu markeret med ikonet "Afstemt".
Du kan klikke på en given afstemt posteringer, hvis du ønsker at se, hvilken postering den er afstemt med.

For at bevare overblikket, kan du nemt skifte mellem visning af afstemte posteringer. Det gør du ved at klikke på det grønne ikon "Afstemt" . Det vil skifte farve til rød, og du vil nu kun se de posteringer, der ikke er afstemt. Du kan nu nemt afslutte din afstemning med visningen over de manglende posteringer.

Relaterede artikler
Sådan importerer du en bankpostering

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Læs mere om Bankafstemning

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt tip, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér ;-).

regnskab/automatisk-afstemning-af-bankposteringer · Sidst ændret: 2018/08/24 09:29 af Josefine Eckstrøm Lave