ForsideProjektstyring Medregn-i-projekter

Medregn i projekter

Med Projekter har du mulighed for at få dine fakturalinjer medregnet på projektkortet.

Funktionen i programmet, der hedder "Medregn i projekter", kan du finde i varegrupperne under fanebladet Salg.

Medregn i projekter - opsætning af varegrupper

Her kan du se en video om, hvordan du medregner i projekter (Klik på Youtube ikonet i videoen, for at få åbnet videoen i Youtube).

Bemærk
Når en varegruppe er sat op til at medregne fakturalinjerne i projekter, kan varen, der er tilknyttet til den, ikke bruges til overføre timer til fakturering.

Det er derfor nødvendigt at oprette både en ny vare og varegruppe til det formål. Du skal først oprette en varegruppe, hvor du markere hak i "Medregn i projekter". Derefter opret en vare, der bliver tilknyttet til den. For at gøre det skal du:

  1. Klik på fanen "Salg".
  2. Vælg "Varer" i menuen til venstre og klik på "Varegrupper".
  3. Klik på "Ny varegruppe".
  4. Udfyld felterne - se evt. "Oplysninger om felterne" nedenfor.
  5. Sæt flueben i "Medregn i projekter".
  6. Klik på "Gem".

Oplysninger om felterne

Felt Handling
Nr.Indtast det ønskede gruppenummer. Maksimum ni tegn, kun heltal. Varegruppenr. kan ikke starte med tallet 0.
NavnDet ønskede navn på gruppen (f.eks. varer med/uden moms).
IndlandIndsæt kontoen med den korrekte momskode fra din kontoplan. Dette er kontoen hvor salg til kunder med momszone "Indand" fra projektet bliver ført, når projektet er afsluttet.
EU (Rubrik B)Indsæt kontoen med den korrekte momskode fra din kontoplan. Dette er kontoen hvor salg til kunder med momszone "EU" fra projektet bliver ført, når projektet er afsluttet.
Udland (Rubrik C)Indsæt kontoen med den korrekte momskode fra din kontoplan. Dette er kontoen hvor salg til kunder med momszone "Udland" fra projektet bliver ført, når projektet er afsluttet.
Indland uden momsIndsæt kontoen med den korrekte momskode fra din kontoplan. Dette er kontoen hvor salg til kunder med momszone "Indand uden moms" fra projektet bliver ført, når projektet er afsluttet.
Igangværende projekterKontoen hvor projektposteringerne bliver ført når projektet er igangværende.

Medregn i projekter - tilknyt vare til varegruppe

Når du har oprettet en varegruppe der er sat op til at "Medregn i projekt", er det næste trin at oprette en vare med tilknytning til denne varegruppe.

Du skal oprette en ny vare, som vist i denne artikel, men med tilknytning til an varegruppe oprettede som vist ovenstående.

Det er vigtigt at der både er oprettet en kost- og salgspris, på varen, da beløbene fremgå af projektkortet.

Medregn i projekter - Opret en faktura

Du skal nu oprette en faktura til din kunde, med tilknytning til projektet.

Du skal finde den vare du lige har oprettet, som er sat op til at medregne fakturalinjerne til projektet og tilføje den som fakturalinje.

Når du har bogført fakturaen, vil fakturalinjen fremgå af projektkortet.

Medregn i projekter - Se på projektkortet

Du vil kunne se fakturaen på projektkortet. Fakturalinjen, vil kunne ses under "udgangspunkt i fakturering". Har du faktureret aconto, eller overført timer og omkostningerne til fakturering, vil det være en del af dette beløb.

Du vil også kunne se det som er faktureret med "Medregn i projekter", under punktet "Udgangspunkt i registrering" som vareforbrug.

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

projektstyring/medregn-i-projekter · Sidst ændret: 2020/02/24 15:42 af Kathrine Grotkær Sørensen