ForsideMoms Opsætning

Opsætning af moms

For at gøre det til en smertefri oplevelse at holde styr på din moms, har vi gjort momsregistreringen automatisk. e-conomic sørger for at holde styr på dine tal og give dig overblik over din moms. Du skal derfor blot have styr på din opsætning.
I denne artikel, kan du finde information om hvordan du sætter e-conomic korrekt op til den moms, du skal registrere.

Din opsætning er vigtig

Når du starter et regnskab hos os, vælger du en standardkontoplan. Den indeholder, som udgangspunkt, den opsætning du skal bruge for at beregne din moms og resten af dit regnskab korrekt. Men e-conomic kan kun beregne rigtigt, hvis du sørger for, der ikke er fejl i din opsætning.

Hvis du ikke har valgt en standardopsætning, eller du savner en momskode i e-conomic, kan du altid oprette en ny momskode.

Du skal være ekstra opmærksom på..

Når du køber eller sælger varer/ydelser, er der et par ting, der er vigtige at vide:

Indgående moms

Du kan bogføre dine varekøb via et finansbilag eller en leverandørfaktura. For at momsen bliver bogført korrekt, er det først og fremmest vigtigt, at dine indgående momskoder er oprettet samt tilknyttet de korrekte konti. Hvis du skal bogføre varekøb fra EU og udland, skal du være opmærksom på, at du skal bruge leverandørstyring, og hertil skal momszonen på leverandøren være korrekt. Hvis du i stedet vælger at bruge finansbilag, vil momsen stadigvæk blive beregnet korrekt i forhold til din bogføring, men de supplerende oplysninger vil ikke blive registreret automatisk i momsopgørelsen.

Udgående moms

Du kan bogføre dine varesalg via en salgsfaktura, et finansbilag eller en manuel kundefaktura. Uanset hvad skal du være opmærksom på, at dine udgående momskoder skal være oprettet samt tilknyttet de korrekte konti. Hvis du bruger debitorstyring, er det vigtigt, at du har valgt den rigtige momszone på kunden samt opsat dine varegrupper med de rigtige konti, der refererer til den rigtige momszone.

Artikler om dette emne

Køb eller salg via finansbilag
Køb indenfor Danmark
Opret ny momskode
Leverandørfaktura fra EU
Leverandørfaktura fra udland
Opret ny salgsfaktura
Opret en manuel kundefaktura
Opsætning af momszone på din kunde
Opsætning af varegruppermoms/opsætning/forside · Sidst ændret: 2017/09/19 17:02 af Andreas Rostved
Nye ændringer | Ældre udgaver | E-mail dette | | Oversigt