ForsideMoms Indberetning

Indberetning af moms

Når du har bogført både din indgående- og udgående moms i e-conomic, kan du danne en momsopgørelse, sikre dig at alt er lavet korrekt og indberette din moms til SKAT. På denne side kan du læse mere om, hvad du skal gøre fra start til slut for at indberette din moms nemt, hurtigt og rigtigt.

Aflæs din momsrapport før du indberetter

For at sikre, du ikke rapporterer forkerte tal ind til SKAT, er det altid en god idé at kontrollere din momsopgørelse i e-conomic, før du indberetter.
Her er det særlig vigtigt at forstå rapporten "momsopgørelse" i e-conomic.
Hvis alt ser ud som det skal, på din momsrapport, kan du foretage en afstemning af din moms.
Denne afstemning sikrer, at alt er registreret korrekt i e-conomic ved at kigge på de posteringer med moms, du har bogført og sammenligne disse med, hvor meget du har købt og solgt for i din virksomhed. På den måde kan afstemningen vise hvor stor forskellen mellem det beregnede og det faktiske resultat er og give dig mulighed for at opdage poster med forkerte momskoder og direkte posteringer, på dine momskonti.

Markér som indberettet

Når du har indberettet til SKAT, skal du sørge for at markere din momsopgørelse som indberettet i e-conomic. På den måde kan e-conomic holde styr på hvad du har indberettet, for dig. Gamle momsopgørelser, du har indberettet, vil blive lagt i arkiv for momsopgørelse.
Herefter skal du bogføre betalt eller tilbagebetalt moms i dit regnskab, for at vise du ikke har et mellemværende med SKAT i dit regnskab.

Jeg har brug for at indberette på ny

Indimellem kan der ske ændringer i din virksomhed, som ikke når at blive tastet - og dermed heller ikke bliver indberettet til SKAT. Hvis det er tilfældet, skal du indberette igen.
Før du gør det, er det vigtigt du efterberegner din moms, så din momsopgørelse rettes til med de nyeste posteringer i dit regnskab. Herefter bør du afstemme din moms og dernæst indberette igen.

Jeg vil bruge computer til at indberette
Du kan indberette din moms til SKAT via hjemmesiden Indberet.virk.dk, der drives af Erhvervsstyrelsen.

Jeg vil bruge min smartphone/tablet til at indberette
SKAT har lavet en App, der kan benyttes på enten en smartphone eller en tablet på både Android og iOS.

Nu på Google Play

Artikler om dette emne

moms/indberetning/forside · Sidst ændret: 2020/01/13 08:48 af Andreas Rostved
Nye ændringer | Ældre udgaver | E-mail dette | | Oversigt