ForsideGenerelt Hvad-er-en-browser

Hvad er en browser

En internetbrowser er det program på din computer, som du bruger til at gå på internettet med. Den mest kendte browser på markedet er Internet Explorer, men der findes mange andre, og rigtig gode browsere, som er gratis at downloade fra internettet.

De fire største browsere er Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari og Internet Explorer. Vi anbefaler dog Mozilla Firefox og Google Chrome, fremfor Internet Explorer og Apple Safari.


Fig. 1.0 Her kan du se de fire mest udbredte browseres logoer.

Her kan du se en video, hvor vi snakker lidt om browser og hvad vi anbefaler. Ved at klikke på ikonet "YouTube" kommer du ind på vores YouTube kanal.

Hvilken browser skal du vælge

Du tænker måske ikke over, hvilken internetbrowser du bruger, og hvis man ikke ved så meget om det, kan det være svært at finde ud af, hvilken en man skal vælge.

Det er også svært at komme med en anbefaling af, hvilken browser der er bedst, da det er en smagssag og ofte afhænger af den specifikke opgave, som man sidder med. Du kan sagtens have installeret flere browsere på din computer, og så kan du prøve dig frem til din favorit eller skifte mellem browserne.

Sådan får du den bedste oplevelse med e-conomic

Nye browsere giver nye og bedre muligheder og giver dig den bedste mulige oplevelse som e-conomic kunde. Dette gælder bl.a. hastighed, overskuelighed, fleksibilitet mv., og disse funktioner udnytter vi i vores udvikling.

For at du, som kunde kan få størst gavn og det fulde udbytte af e-conomic, anbefaler vi, at du installerer den nyeste version af den browser, som du bruger. Du får nemlig den bedste brugeroplevelse, hvis du altid holder din browser opdateret.

Læs eventuelt vores systemkrav. På dén måde, kan du sikre dig selv den bedste oplevelse med e-conomic.

Et par gode råd

Internetbrowsere er lidt ligesom biler: de kommer fra forskellige leverandører, i forskellige former, farver, størrelser og med forskellige funktioner. Ligesom med biler, er de nyeste versioner hurtigere, mere sikre og kan flere ting end de gamle – men modsat biler er de oftest ganske gratis at opdatere.

Opdateringer til din browser øger sikkerheden og hastigheden af din oplevelse på internettet.

Netop derfor anbefaler IT- og Telestyrelsen, at man som PC-bruger opdaterer sin internetbrowser løbende, for at sikre sig selv mod virus og ondsindede angreb.

Informationer om din browser med "supportdetails"

Hvis du ikke lige ved, hvilken browser version du benytter, hvordan din skærmopløsning er o.l. kan du lynhurtigt få et overblik, på hjemmesiden Supportdetails fra imulus.

  • www.supportdetails.com kan du, blandt andet, se hvilken browser du benytter, hvilken skærmopløsning din computer er opsat til.


Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top
Tilbage til emnet og læs mere om Generel information om browsere
Tilbage til emnet og læs mere om Blokering af pop-op vindue
Tilbage til emnet og læs mere om Blankt (tomt) print af PDF fil - Mozilla Firefox

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

generelt/hvad-er-en-browser · Sidst ændret: 2018/04/18 09:51 af Andreas Rostved