ForsideGenerelt Brugtmoms

Brugtmoms

Der er desværre ikke en måde, hvorpå brugtmoms kan håndteres automatisk, i e-conomic og der er heller ikke udsigt til at dette kan tilbydes.

Du kan dog altid bogføre din brugtmoms manuelt, men da du kan bogføre dette på mange forskellige måder, vil det være et spørgsmål, du skal tage op med din revisor eller bogholder, der har de nødvendige kompetencer, til at hjælpe dig med at løse opgaven.

Hvad er brugtmoms?

Brugtmoms er den moms du skal betale når du videreforhandler brugte vare, typisk køretøjer og kan bruges ved anskaffelse i alle EU-lande.

Måden hvorpå brugtmoms beregnes, er:

'Momssatsen' / '100 + momsatsen' X 'din indkøbspris'

Så hvis du har købt en bil i tyskland til 50.000 DKK. og en momssats på 16%. Du viderevælger den for 70.000 DKK, inkl. moms så momsen af salgsprisen udgør 20% (14.000 DKK).

Regnestykket bliver derfor:

'16' / '116' * '50.000' = '6.897'

De 6.897 DKK, skal så trækkes fra de 14.000 DKK som er momsen ved videresalget og det udgør altså en salgsmoms på 7.103 DKK.

Er du stadigvæk lidt i tvivl om hvordan det hænger sammen? Så kig forbi SKATs hjemmeside for en mere specificeret forklaring.

Vil du op i toppen af artiklen igen, eller vil du retur og læse mere om emnet?
Til top


Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér ;-).

generelt/brugtmoms · Sidst ændret: 2017/10/11 09:40 af Andreas Rostved