e-copedia

e-copedia - din hjælp til e-conomic
ForsideGenerelt Aarsafslutning

Årsafslutning i e-conomic

Når du skal lave årsafslutning i e-conomic, er der nogle ting du skal vide hvordan du gør. Vi har prøvet at samle de ting, der er gode at vide om emnet.

e-conomic vil ikke lade mig afslutte mit regnskabsår

Hvis e-conomic kommer med en fejl, om at du ikke kan afslutte dit regnskabsår, er det typisk fordi der er posteringer i en af dine kassekladder, som ikke er bogført. Det er vigtig at alt er bogført, før året kan afsluttes. Hvis du ikke kan finde nogle bilag i den kassekladde, kan det være at de ligger i din superkladde, f.eks hvis du har haft den slået til, men har slået den fra igen, uden at slette det der lå i kladden, vil posteringerne blive liggende der. Du er derfor nødt til at slå superkladden til igen, for at kunne slette det der ligger i kladden.

Udlign dine kunde- og leverandørkonti

e-conomic vil også komme op med en advarsel, hvis du har posteringer på dine kunder eller leverandører, i anden valuta, som ikke er udlignet. Det er derfor vigtigt at du, får udlignet både dine kunder og dine leverandører.

Glem ikke dine afskrivninger og periodiseringer

Benytter du dig af tillægsmodulerne Periodisering eller Anlægskartotek, skal du tjekke om du har lavet periodiseringskørsler på det hele og om du har afskrevet det hele, inden du afslutter dit regnskabsår.

Ny bilags nummerserie i dit nye regnskabsår

Der er mange der gerne vil have en ny bilags nummerserie, når de starter et nyt år og det kan sagtens lade sig gøre. Hvis du vil ændre din nummerserie så den starter med nummer 1, pr. 1. januar, er der nogle ting man skal være opmærksom på. Hvis du har indscanning er det ikke en god ide at ændre nummerserie, da dit indscannede bilag bliver knyttet til bilagsnummeret og ikke selve bilaget. Det vil sige, at hvis du har tilknytter et bilag til bilag nummer 3, jamen så vil det blive knyttet til alle de bilag der har nummer 3. En måde at komme udenom det, ville være at kalde dine bilagsnumre "20160001" og alt efter hvor mange posteringer du forventer at have, kan du så sætte det antal nuller ind efter årstallet.

Lager og årsafslutning

Har du tilknyttet tillægsmodulet Lager og har du et fysisk lager, er det nu du skal tælle dit lager op og lave status på hvordan det egentlig ser ud. Når dit lager er talt op, skal du lave en lagerregulering hvis der er uoverensstemmelser mellem dit fysiske lager og dit lager i e-conomic.

Opret nyt regnskabsår

Før du kan afslutte dit eksisterende regnskabsår, skal du have oprettet dit nye regnskabsår.

Afslut regnskabsår

Hvis alt andet er i tip top stand, alt er periodiseret, udlignet afstemt og dit nye år er oprettet, er det så blevet tid til at afslutte dit regnskabsår.

Opret primoposteringer

Yderligere hjælp?

Indrømmet, vi oplever - at I kære kunder - kender til detaljer i programmet, som vi i Supporten ikke selv har tænkt på.

Sidder du med et rigtigt godt ”fif/cowboy trick”, eller har du et spørgsmål til programmet, så er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på info@e-conomic.dk.

Du kan naturligvis også altid tjekke vores Forum, for at se, om der allerede findes et godt fif eller et svar på dit spørgsmål dér.

generelt/aarsafslutning · Sidst ændret: 2016/12/15 09:14 af Camilla Lassen
Visma e-conomic A/S