Forsideårsafslutning Efterpostering

Efterpostering

Når dit regnskabsår er afsluttet, kan du ikke længere bogføre i regnskabsåret og derfor kan du heller ikke rette eventuelle fejl. Men, du kan dog lave såkaldte efterposteringer, for at modberegne fejl i regnskabet, eller du kan fortryde årsafslutningen så du kan bogføre i året igen.

Dette afsnit, kan give dig information om, hvad du skal gøre, hvis du finder fejl i et lukket regnskabsår.

Hvor er fejlen?

Når du finder fejl, skal du naturligvis rette dit regnskab.
Men, der er et par ting, vi anbefaler, du er opmærksom på.

Der er en fejl i et afsluttet regnskabsår
Hvis regnskabsåret er afsluttet, kan du ikke længere bogføre i det. Derfor er det nødvendigt at genåbne regnskabsåret, hvis du ønsker at bogføre nye poster.

Men - du bør være opmærksom. At genåbne et gammelt regnskab og lave ændringer i det, kan have effekter i dit regnskab, der gør det nødvendigt at du laver en ny indberetning til SKAT, fordi dit års- skatte- eller moms-resultat, er påvirket af rettelsen. e-conomic anbefaler, at du altid rådfører dig med en godkendt revisor eller bogholder, før du laver ændringer i regnskabsår, du har indberettet til SKAT.

Der er en fejl i et åbent regnskabsår
Hvis du har opdaget en fejl, i et åbent regnskabsår, kan du stadig nå at lave rettelser i regnskabet. Dog skal du være opmærksom på om regnskabåret, altså års- skatte- eller moms-resultatet, er indberettet til SKAT. Hvis dit regnskab er indberettet, bør du rådføre dig med en godkendt revisor eller bogholder, før du laver ændringer. Hvis ikke dit regnskab er indberettet, kan du fortsat lave ændringer.

Hvad gør jeg nu?

Når du finder en fejl i regnskabet, skal den selvfølgelig rettes - på bedst mulige måde. Måden du skal rette fejlen på, afhænger meget af, hvordan fejlen blev bogført i regnskabet.

Tilbagefør fejl i en faktura
Hvis du har lavet en fejl på en faktura, du har lavet i e-conomic til en kunde, kan du altid lave en kreditnota, for at tilbageføre den oprindelige faktura. Hvis du skal bogføre en ny faktura, hvor fejlen er rettet, kan du oprette en ny faktura, eller kopiere den oprindelige faktura, via arkivet i e-conomic.

Tilbagefør fejl i en postering
Hvis du har lavet en fejl på en postering i dit regnskab, kan du tilbageføre den fejlramte post. Hvis du har brug for at bogføre posten igen, kan du oprette en ny postering i en kassekladde, eller kopiere den oprindelige postering, for herefter at lave dine ændringer og bogføre.

Artikler om dette emne

Fortryd årsafslutning
Opret en kreditnota
Kopiér en faktura fra arkivet
Kopiér, vend eller tilbagefør en postering
Opret ny postering

årsafslutning/efterpostering/forside · Sidst ændret: 2018/01/05 16:38 af Andreas Rostved
Nye ændringer | Ældre udgaver | E-mail dette | | Oversigt