Forsideårsafslutning Bogføring

Færdiggør bogføring

Før du udfører en årsafslutning i e-conomic, er det essentielt at du har færdiggjort din bogføring, i året du vil afslutte. Hvis du har kladdeposter i dit regnskab, du endnu ikke er bogført eller du mangler at bogføre udgifter/indtægter, skal du få dette gjort, før du afslutter.

I dette afsnit, har vi samlet en række forskellige artikler om almen bogføring i e-conomic, så du kan færdiggøre din bogføring let og hurtigt.

Fakturaer og indbetalinger

Når du sælger varer eller ydelser til en kunde, skal du oprette en faktura, i e-conomic. Ligeledes skal du oprette leverandørfaktura, hvis du køber varer eller ydelser fra en leverandør.

Hvis du har lavet en faktura på anden vis (dags dato blanketter, kasseapparater eller lavet i andet program) skal disse salg ligeledes indtastes som fakturaer i e-conomic. Her kan du benytte posterings-typen "Manuel kundefaktura" i din bogføring.

Når du modtager betaling fra en kunde, skal du oprette og bogføre en kundeindbetaling i e-conomic. Når du betaler en leverandør for ydelser eller varer, du har købt, skal du oprette en leverandørbetaling.

Udligning af fakturaer og indbetalinger

Når du har solgt varer og modtaget din betaling samt købt varer og betalt for dem, så skal du udligne disse (hvis ikke indbetalingen gjorde det under bogføringen af denne), så de ikke ligger en med en forfaldsdato, når de i realiteten er betalt.
Du har flere muligheder for at udligne, det kommer an på, hvorvidt du vil lave en automatisk udligning af dine åbne poster, manuel udligning af dine åbne poster eller hvorvidt du har store betalinger, der dækker over mange fakturaer hver.

Udgifter og øvrige bevægelser i dit regnskab

For at drive din virksomhed, har du brug for nogle ting. Det kunne være forsikringer, lønninger, leje af lokaler, osv. Alle dine udgifter, skal bogføres i e-conomic.

Hvis ikke leverandøren, du køber en ydelse af, er oprettet som leverandør i e-conomic, kan du bogføre din udgift som et finansbilag.

Artikler om dette emne


årsafslutning/bogføring/forside · Sidst ændret: 2019/05/08 12:23 af Kathrine Grotkær Sørensen
Nye ændringer | Ældre udgaver | E-mail dette | | Oversigt