Forsideårsafslutning Afstemning

Afstemning

Et regnskab i e-conomic skal være retvisende og stemme med virkeligheden. For at sikre at alt dit arbejde er korrekt, bør du afstemme dit regnskab.

Dette afsnit handler om, hvordan du afstemmer dit regnskab korrekt, med funktionerne du finder i e-conomic.

Afstem banken

Ved at stemme din bankkonto i e-conomic af, mod kontoudtog fra din bank, kan du sikre at du har fået bogført alle poster i e-conomic. Derfor er bankafstemning et fantastisk værktøj, når du skal afslutte dit regnskabsår i e-conomic.

Hvis du skal afstemme et helt regnskabsår i e-conomic, kan du benytte automatisk afstemning, for at lade automatikken i e-conomic, lette dit arbejde.

Afstem kunder og leverandører

I løbet af året, har du bogført både poster for dine kunder/debitorer og dine leverandører/kreditorer. Alle disse poster bogføres på samlekonti i e-conomic. Før du laver en årsafslutning, anbefaler vi, du afstemmer disse samlekonti, for at sikre at alt er blevet korrekt bogført og udlignet i dit regnskab.

Sådan afstemmes en kunde-/debitor samlekonto
Sådan afstemmes en leverandør-/kreditor samlekonto

Afstem moms

Før du afslutter dit regnskabsår, bør du sikre dig, at din moms i e-conomic er bogført korrekt, for at undgå større rettelser i momsregnskabet, til næste regnskabsår. I e-conomic er det heldigvis ganske simpelt, at afstemme din moms. Husk at du altid kan læse artiklerne om moms i e-conomic, hvis du har brug for mere hjælp.

Artikler om dette emne

Sådan bruges bankafstemning
Afstem bankposter automatisk
Afstem kunde-/debitor samlekonto
Afstem leverandør-/kreditor samlekonto
Afstem din moms

årsafslutning/afstemning/forside · Sidst ændret: 2018/01/05 16:36 af Andreas Rostved
Nye ændringer | Ældre udgaver | E-mail dette | | Oversigt